Drömstigen av Jenny Ringström Fagerlund vinner Harlequin Författartävling 2014

I tävlingen har Förlaget Harlequin efterlyst feelgood-berättelser skrivna av blivande svenska författarstjärnor inom genren. Vinnaren erbjuds ett bokkontrakt.

- Konkurrensen har varit stenhård, och det har varit ett tufft jobb att kora en vinnare. Men till sist enades vi i juryn. Jenny Ringström Fagerlunds bidrag är en klassisk feelgoodhistoria om kärlek, vänskap och om att våga följa sina drömmar, säger redaktionschef Anna Svedbom.

Hundratals bidrag kokades först ner till tjugofem. Semifinalister fick skicka in fullständiga manus och synopsis. Därefter valde juryn ut fem finalister, och i denna fas av tävlingen tog Harlequin hjälp av allmänheten. Under tio dagar hölls en öppen omröstning där man kunde rösta på sitt favoritbidrag på Harlequins sajt.

Anna Svedbom förklarar:

- Det har fungerat lite som folkets röst i melodifestivalen. Efter att omröstningen avslutats har juryn överlagt, och på så sätt har vinnaren utsetts.

Juryn består av Harlequins VD, redaktionschef, tre redaktörer och en redaktionsassistent.

Vinnare: Drömstigen av Jenny Ringström  Fagerlund

- Att skriva och publicera böcker inom genren feelgood är mitt mål och min stora dröm. Jag skriver böcker som utspelar sig i mysiga miljöer och handlar om olika livsöden och relationer. Idén till Drömstigen fick jag för ett och ett halvt år sedan. Boken handlar om att våga stå för vem man är och var man kommer ifrån. Men också om att våga följa sina egna drömmar, säger Jenny Ringström Fagerlund om sitt bidrag.

Jenny Ringström Fagerlund är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Dagens Industri och Vi i Villa. Just nu fördelar hon sin tid mellan att skriva på sin bok och ett konsultuppdrag som kommunikationsansvarig för ett teknikbolag.

När Jenny Ringström Fagerlund inte skriver umgås hon med sin familj, rider, läser böcker och drömmer om ett eget hus i Bromma där vinnarbidraget också utspelar sig.

Andra plats: Mitt hjärta går på av Christoffer Holst.

- Jag tror vi alla behöver historier. Och jag vill skriva historier som lämnar en varm känsla i magen. Som kanske inte behöver vara helt befriade från sorg och mörker, men som ändå innehåller hopp och som uppmanar till att skratta åt livet lite oftare, säger Christoffer Holst.

Idén till Mitt hjärta går på fick Christoffer Holst tack vare sitt filmintresse. Han har alltid betraktat sig själv som en hopplös romantiker, och har precis som Chavve i boken byggt sina framtidsdrömmar på budskap från Notting Hill och Titanic.

- Jag ville skriva en kärleksroman om två unga killar, där huvudkonflikten i boken inte är fokuserad på deras sexualitet, som det oftast är i gayrelaterade berättelser. Och jag ville göra den rolig. Och en liten smula galen, fortsätter han.

Skrivandet är en daglig rutin i Christoffer Holsts liv. Han har i flera år arbetat som skribent för både inrednings- och bokmagasin. 2015 publiceras några av hans kåserier i humorboken Damrummet (Bokförlaget Semic). Christoffer Holst är 23 år gammal och bor i Stockholm.

Tredje plats: Dubbelspel av Pia Lerigon

- En bok blir alltid bättre av minst en kittlande kärlekshistoria, brukar jag säga, och i min roman Dubbelspel bubblar det av kärlekshistorier, säger Pia. Jag skriver för alla kvinnor som finns där ute och som längtar efter smäktande kärlek, erotik och att våga vara sig själva.

Pia har jobbat med allt från aktieanalys till feng shui, haft eget inredningsföretag, varit mattelärare på universitetet, journalist, arbetsledare i byggindustrin och varit projektledare på storbank.

För mer information vänligen kontakta Anna Svedbom, redaktionschef, tel: 08-505 511 05,

e-post: anna.svedbom@harlequin.se

Prenumerationer

Vi erbjuder dig ett sprakande utbud av serier att välja bland, alla till ett mycket förmånligt prenumerantpris.

Läs mer

Våra böcker

Romantik, spänning, paranormal eller feelgood? Hos oss hittar du massor med läsning!

Läs mer

Visste du att?

  • Vi har över 1400 e-böcker
  • Vi ger fri frakt över 250 kr
  • Du kan handla med kort eller faktura

Följ oss!