Så funkar e-böcker


När du har  hittat den bok du vill köpa, så trycker du på den röda köpknappen "e-bok". Då läggs e-boken i din varukorg.

Det går bra att blanda e-böcker och andra format som till exempel pocket i samma köp. När du har handlat färdigt går du till kassan, precis som vanligt.

När du kommer till kassan rekommenderar vi att du loggar in eller skapar ett konto hos oss. Då sparas alla e-böcker du köper hos oss på ditt konto, och du kan ladda ner dem hur många gånger du vill. Du får alltid en nedladdningslänk i din orderbekräftelse, och denna länk kan användas ett begränsat antal gånger. Det är därför vi rekommenderar att du skapar ett konto hos oss.

För att läsa en e-bok behövs en e-boksapp. Har du en iPhone eller iPad rekommenderar vi iBooks. Har du en Androidenhet rekommenderar vi Aldiko. Nedan hittar du instruktioner på hur du laddar hem din e-bok på de olika enheterna.

Så här funkar iBooks
1. Ladda ned iBooks från App Store om den inte finns förinstallerad.
2. Gå till harpercollins.se via webbläsaren på telefonen, logga in på Ditt konto och gå till Mina e-böcker.
3. Klicka på e-boken du vill läsa. När du får frågan vilken app du vill öppna e-boken i, välj iBooks.

Om du vill föra över boken via datorn till din iPhone eller iPad, anslut enheten till datorn, klicka på den (en knapp dyker upp i övre högra hörnet i iTunes fönstret) och gå in på fliken Böcker. Klicka i Synkronisera böcker. Välj Alla böcker eller klicka i de du vill föra över och klicka på Utför. Böckerna hittar du sedan i appen iBooks på din telefon eller surfplatta.

Så här funkar Aldiko
1. Ladda ned Aldiko från Playbutiken.
2. Auktorisera Aldiko mot ditt Adobe-ID. Kommer inloggningssidan inte upp direkt efter installation, klicka på ikonen längst upp till vänster med bokryggarna. Klicka på Om, längst ned. Klicka sedan på Adobe DRM och ange Adobe-ID (epostadress/lösenord). Om du inte har ett Adobe ID så klickar du först på Registrera dig för att skapa ett.
3. Gå till harpercollins.se via webbläsaren, logga in på Ditt konto och gå till Mina e-böcker.
4. Klicka på den e-boken du vill läsa. Klicka på Ladda ner bok.
5. Öppna Aldiko. Klicka på ikonen längst upp till vänster med bokryggarna. Klicka sedan på Filer, sen på Download. Klicka på e-boken och välj Import. Nedladdningen av boken startar inne i appen.

Så här läser du e-böcker på din dator
1. Ladda ner gratisprogrammet Adobe Digital Editions här: https://www.adobe.com/se/solutions/ebook/digital-editions/download.html Det är ett program där du kan läsa dina e-böcker.
2. Gå till harpercollins.se via webbläsaren, logga in på Ditt konto och gå till Mina e-böcker.
3. Klicka på den e-bok som du vill läsa. Välj att spara filen om frågan dyker upp. Filen sparas annars automatiskt i mappen Hämtade filer (kan även heta Downloads). Öppna sedan filen i Adobe Digital Editions och börja läsa!

Prenumerationer

Vi erbjuder dig ett sprakande utbud av serier att välja bland, alla till ett mycket förmånligt prenumerantpris.

Läs mer

Våra böcker

Romantik, spänning, paranormal eller feelgood? Hos oss hittar du massor med läsning!

Läs mer

Visste du att?

  • Vi har över 1400 e-böcker
  • Vi ger fri frakt över 250 kr
  • Du kan handla med kort eller faktura

Följ oss!