Våra författare

Nyfiken på din favoritförfattare?
Här kan du läsa om var de kommer ifrån, vad de gör när de inte skriver och annat smått och gott.

A - Y

Adams, Jennie
Redan som liten kände sig den australiensiska författaren Jennie Adams som mest hemma när hon satt på en av grindstolparna på familjens farm med näsan begravd i en bok. När hon var elva vidgades hennes litterära intresse till att även omfatta skrivande, och hon gick igenom en period som hopplös poet. Sedan provade Jennie på en rad olika yrken: banktjänsteman, pianolärare och sekreterare… Hon träffade och gifte sig med sitt livs kärlek, och fick två barn. Så småningom insåg Jennie att hon ville skriva den sortens romantiska romaner som hon älskade att läsa. Hennes strävan att förverkliga den drömmen ledde till publicerandet av hennes första roman på Harlequin.

Alexander, Meg
Meg Alexander har länge bott i södra Spanien, men är numera bosatt i Kent. Eftersom hon är född i Lancashire känner hon dock att hennes rötter finns i norra England. Megs karriär har omfattat många yrkesroller, allt från kock till chef för ett konferenscenter. Hon har alltid varit en läsare av stora mått och älskar att skriva böcker. Andra intressen är historia, katter, att påta i trädgården, laga mat och resa. Hon har en son och två barnbarn.

Allen, Louise
Louise Allen har så länge hon kan minnas varit fascinerad av historia, både som dokumentär och fiktion, och hon har funnit att landskap och platser har en förmåga att framkalla levande visioner ur det förflutna. Hon skriver även tillsammans med Francesca Shaw och njuter av kontrasten mellan det roliga, stimulerande samarbetet med en vän och kollega och det annorlunda men lika berikande arbetet med att skapa historier ur sin egen fantasi. Louise bor i Bedfordshire där hon är verksam som fastighetsförvaltare, men tillbringar så mycket tid hon kan på Norfolks nordkust, där hon och hennes man renoverar ett hus. Hon tycker också om att resa till platser som Venedig, Bourgogne och den grekiska övärlden.

Andersen, Jessica
Trots att hon provat på allt ifrån att rengöra sjölejonburar till att klona gener så är Jessica Andersen som mest tillfreds när hon skriver sina kärleksromaner. Nu för tiden är hon författare på heltid. Jessica bor tillsammans med sin man Brian på en bondgård i Connecticut och har ett helt menageri av husdjur.

Anderson, Caroline
Caroline Anderson har varit sjuksköterska, sekreterare, lärare, haft ett eget företag i möbelbranschen och nu har hon etablerat sig som författare. ""Jag letade alltid efter det där svårfångade"", säger hon själv. ""Till slut insåg jag att det jag ville ha var variation, och nu har jag det i överflöd. Varje bok för med sig nya perspektiv, nya vänner och mellan böckerna har jag lärt mig att jonglera med tiden. Min lärarmake John och jag har två vackra och begåvade döttrar, Sarah och Hannah, femtioelva husdjur och flera tumland mark i Suffolk.""

Anderson, Natalie
Natalie Anderson arbetade som bibliotekarie när hon insåg att det förmodligen skulle vara roligare att skriva egna böcker än att sätta in andras i hyllorna. I synnerhet att författa romantik! Det som hade börjat med att hon suttit och läst sin mormors Harlequinromaner i timmar slutade med att hon förverkligade drömmen om att skriva en själv. Natalie bor på Nya Zeeland tillsammans med sin man och fyra energikrävande men underbara barn.

Andrew, Sylvia
Sylvia Andrew undervisade i moderna språk under många år och var ställföreträdande rektor på ett college. Hon bor i Somerset tillsammans med två katter, en hund och sin make, som har den nödvändiga humorn i kombination med stränghet för att hjälpa henne att interpunktera. Sylvia har en dotter som är bosatt i London och de delar ett livligt intresse för teater. Hon beskriver sig själv som en obotlig romantiker.

Andrews, Amy
Som tonåring brukade Amy Andrews smyga iväg med mammans romantikböcker för att sedan lusläsa dem. Hon tillhörde den sortens barn som dagdrömde mycket och gick omkring med hundratals historier i huvudet. Redan från tidig ålder visste hon att hon skulle bli författare. Så, förutom att vara mamma, maka och barnmorska – och trots sin obotliga vana att alltid ställa upp – blev hon just det. Amy bor i Samford Valley, Brisbane, med sin mycket tålmodige make, två underbara ungar, två svarta labradorer och sex hönor.

Ashley, Anne
Anne Ashley har vuxit upp och studerat i Leicester. Under en period bodde hon i Skottland, men nu är hon tillbaka i England och lever med två katter, sina två söner och maken som har ett underbart sinne för humor. När Anne inte sitter framför datorn, tycker hon om att koppla av i trädgården och ägna sig åt kyrkans välgörenhetsverksamhet.

Atkins, Dawn
Författandet är för amerikanskan Dawn Atkins mer än ett jobb, och det har gjort att många v hennes övriga intressen – som segling, dykning och pianospel – till stor del fått stryka på foten. Hon var tidigare lärare, men arbetar nu som redaktör, och detta kombinerar hon alltså med yrket som författare av sensuella och humoristiska romantiska berättelser.

Bailey, Elizabeth
Elizabeth Bailey växte upp i Malawi, men återvände till England för att kasta sig in i teaterns värld. Efter många lyckliga år där övergick hon från att bara ha provat på skrivandet till att göra det på allvar. Det är mycket tillfredsställande eftersom hon har kontroll över allt manus, form, riktlinjer och beskrivningarna av alla karaktärer!

Baird, Jacqueline
Jacqueline Baird slutade måla tavlor när hennes familj klagade över terpentinlukten. I stället började hon skriva, och blev omedelbart fascinerad av romantikgenren. Jacqueline tycker mycket om att resa. Som ung arbetade hon sig fram genom Europa till USA och Australien. När hon kommit hem igen gifte hon sig med sin ungdomskärlek. Nu bor Jacqueline i nordöstra England och har två vuxna söner. Hon gillar att spela badminton och segla med sin man Jim.

Beckett, Tina
Tina Beckett kommer från en familj som alltid var på resande fot och hon lärde sig packa väskan innan hon visste hur man knyter skorna. Lyckligtvis träffade hon en man som också älskar att resa. De har varit gifta i över tjugo år och har tre underbara barn. Familjen har bland annat bott i Portugal och Brasilien.
   Eftersom de bodde på platser där det var svårt att hitta lektyr på engelska var Tina tvungen att komma på egna kreativa lösningar för att tillfredsställa sin längtan efter romantiska berättelser. Hon försökte helt enkelt skriva en själv. Efter den tionde boken insåg hon att hon var fast. Hon var officiellt en författare.
   Tina älskar att skriva berättelser som utspelar sig på exotiska platser. När hon inte författar böcker kan man se henne på hästryggen eller fullt upptagen med att löda ihop färgade glasbitar som hon ska ha i sitt hem.

Betts, Heidi

Som ivrig bokslukerska sedan high school visste Heidi Betts tidigt att hon ville skriva underbara berättelser om kärlek och äventyr. Men det var inte förrän hon började på college som hon bestämde sig för att följa sin dröm. Förutom att läsa och skriva kärleksromaner tar hon ofta hand om skadade och hemlösa djur i sitt hem i Pennsylvania.

Bevarly, Elizabeth

Elizabeth Bevarly utbildades vid universitetet i Louisville, och hon har nu nått sitt mål att bli författare på heltid! I sitt hjärta är hon också en riktig globetrotter, och en gång navigerade hon en trettiofem fot lång segelbåt över Bermuda-triangeln. Elizabeths dröm är att en dag äga en stor, vacker gammal segelbåt och få njuta av friheten och lugnet ute till havs. Hon anser att hon har mycket gemensamt med de karaktärer hon skildrar i sina böcker där kärleken och livet går hand i hand.

Bianchin, Helen
Helen Bianchin föddes på Nya Zeeland. Efter några år i Australien flyttade hon tillbaka och bor där med sin italienske man och deras tre barn. Uppmuntrad av familj och vänner började hon skriva böcker om sina år som hustru till en tobaksodlare. Helens första kärleksroman publicerades 1975.

Blake, Ally
Ally Blake jobbade med marknadsföring, som dansare på tv och i kortfilmer innan hon inte längre kunde värja sig mot lusten att skriva böcker. Och eftersom Allys mamma alltid läste romantikböcker för henne under uppväxten var valet av genre självklart romantik. Ally gifte sig med sin man Mark i Las Vegas (utan någon Elvis-kopia närvarande!)  och de bor nu i Melbourne i Australien. Mark lagar mat, städar och är hennes stora kärlek. Vad mer kan man önska sig hos en man?

Braun, Jackie
Jackie Braun började skapa berättelser så snart hon lärt sig skriva och drömmen om att bli författare vaknade tidigt. Den spartanska dieten under studietiden övertygade henne dock om att det inte är så dumt med en fast inkomst. Hon utbildade sig därför till journalist och jobbar för en dagstidning. Men att skriva skönlitteratur ligger henne fortfarande varmast om hjärtat. Jackie bor med sin man och deras son i Michigan, USA.

Brendan, Mary
Mary Brendan är född i London och bodde där i nitton år innan hon gifte sig och flyttade norrut till Hertfordshire. Hon är utbildad mellanstadielärare men har även arbetat som sekreterare på ett internationellt oljebolag, varit trädgårdsarbetare och värdshusvärdinna. För tillfället deltidsarbetar Mary på ortens bibliotek. Sin fritid ägnar hon gärna åt att gå på antikrundor och fynda och att ta hand om sina två livliga söner.

Brisbin, Terri
När Terri Brisbin inte lever romanförfattarens glamorösa liv är hon hustru, mamma och tandhygienist. Hon är född och uppvuxen i New Jersey där hon fortfarande bor. Terri är aktiv inom flera föreningar för romantikförfattare. Hennes intresse för historia, särskilt Storbritanniens, var det som fick henne att börja skriva historiska kärleksromaner som utspelar sig i skotska och engelska miljöer.

Brooks, Helen
Helen Brooks bor i Northamptonshire. Hon är gift och har tre barn, och eftersom hon sköter hem och familj blir det inte mycket tid över. Den fritid hon har ägnar Helen åt att läsa, simma, sköta trädgården och ta långa promenader med familjens två hundar. Hennes dröm att bli författare blev verklighet när hon fyllde fyrtio år och skickade in ett manuskript till Harlequin.

Burrows, Annie
Annie Burrows har fantiserat ihop berättelser för sitt eget nöjes skull ända sedan hon började i skolan. Så snart hon lärde sig använda en penna började hon skriva ner dem. Kärleken till böcker ledde så småningom till en examen i engelsk litteratur, och kärleken till att skriva innebar att hon aldrig kunde ta ett jobb där hon inte hade tid att anteckna när inspirationen slog till. Hon vill fortfarande att hjältinnorna i hennes berättelser ska bära vackra, fladdrande klänningar och besegra alla svårigheter de stöter på. Men när hon gifte sig upptäckte Annie att hjälten är den viktigaste ingrediensen i det recept som krävs för att leva lycklig i alla sina dagar.

Callow, Pamela
Pamela Callow arbetade på en känd, internationell konsultfirma innan hon bestämde sig för att skapa sig en karriär som författare. Hon bor i Nova Scotia med sin man, sina två barn och sin mops. Pamela älskar att gå på långa promenader (till skillnad från sin hund) och att dricka kaffe, och hon jobbar ständigt på en ny, spännande thriller.

Camp, Candace
Berättandet har alltid varit en naturlig del av Candace Camps liv eftersom hennes föräldrar jobbade inom nyhetsbranschen. Skrivandet var till en början en hobby för Camp. Hon jobbade som lärare, på bank och pluggade juridik innan hon fick sin första roman antagen av ett förlag. Då bestämde hon sig för att ägna sig åt författarkarriären på heltid.
   Camp skriver romaner inom den historiska genren. Till en början valde hon att förlägga handlingen till USA under tiden efter det amerikanska inbördeskriget. Under senare år har hon förflyttat fokus till England och Regencyperioden.

Campbell, Judy
Judy Campbell kommer från Cheshire. Hon har haft flera olika jobb, bland annat lärare, sekreterare och egenföretagare. Hennes make kommer från en läkarfamilj och ett av deras vuxna barn är läkare. På fritiden när hon inte skriver romantikböcker spelar hon golf, helst i skotska högländerna.

Carmichael, C.J.
C.J. Carmichael har alltid varit fascinerad av berättelser. Som liten hade hon alltid en bok i handen. Än i dag, när hon har fullt upp med karriär, make, tonårsbarn, husdjur, skrivargrupper, släktingar, träning och vänner, läser hon oerhört mycket. C.J. skriver gärna om vanliga människor som råkar ut för ovanliga saker. Det är den sortens berättelser hon själv tycker om att läsa.

Carr, Robyn

Robyn Carr är bosatt i Las Vegas och har legat etta på New York Times bestsellerlista ett flertal gånger sedan 2007. Hon är författare till den populära serien Virgin River.  Hennes första bok publicerades 1978 och efter trettio år av hårt arbete är framgången ett faktum. Den lyckade blandningen av underhållande småstadsromantik och mer seriösa ämnen verkar vara ett vinnande koncept som håller i sig!

Carrington, Tori

Bakom författarnamnet Tori Carrington döljer sig två personer; de äkta makarna Lori och Tony Karayianni. De började skriva tillsammans 1984. Det blev romantikgenren eftersom de själva tyckte om att läsa romantikböcker. Sedan dess har de även skrivit andra typer av berättelser, men de har alltid återvänt till romantikens värld. Efter flera år, och ett berg av refuseringsbrev, fick de sin första bok antagen 1998.
   Lori och Tony bor i Toledo i Ohio. De har två vuxna söner, Tony Jr. och Tim, och ett antal katter vid namn Ari, Patch, Spike och Mouse. De tycker om att resa, framför allt till Aten i Grekland som är Tonys hemstad.

Celmer, Michelle
Om inte Michelle Celmer är upptagen med att skriva eller med att vara mamma kan man finna henne i trädgården eller ihopkrupen med en romantisk bok. Hon kan även hittas bland butikerna i staden, eftersom hon gärna shoppar. Michelle bor tillsammans med sin familj i Clawson i Michigan.

Child, Maureen
Maureen Child är född och uppvuxen i södra Kalifornien och den enda, såvitt hon vet, som längtar efter svalare väder som omväxling till Kaliforniens ständiga värme. Hon älskar att läsa och ser fram emot de sällsynta regniga dagar då hon kan krypa upp i en fåtölj och fördjupa sig i en god bok. Eller två. När hon inte är upptagen med att författa reser hon gärna tillsammans med sin make. De har två vuxna barn och en golden retriever - som är familjens verkliga överhuvud!

Clark, Lucy
Lucy Clark skrev sin första kärleksroman redan i tonåren, och hon kände genast att det var det här hon ville syssla med. Efter att ha arbetat en tid som sekreterare vid ett universitetssjukhus övergick hon till att skriva läkarromaner. Hon är bosatt i Adelaide i Australien och drömmer om att resa jorden runt tillsammans med sin man. Att hon lyckats som författare, säger Lucy, beror på allt stöd hon fått från sin make, familjen och vännerna.

Cleary, Anna
Anna Cleary anser sig privilegierad som växt upp i ett hem fullt med barn, böcker och musik. Som tonåring älskade hon att läsa historiska och romantiska romaner, något hon kom ihåg när hon tillsammans med en vän bestämde sig för att försöka skriva en sådan berättelse. Anna bor i södra Queensland i Australien och gillar att lyssna på musik, gå på bio, träffa vänner, påta i trädgården och leka med sina husdjur.

Cohen, Julie
Även om Julie Cohen är född i USA kände hon sig inte riktigt hemma förrän hon började studera på Cambridge University i England. Hon bor nu i södra England med sin familj och skriver roliga och sexiga historier när hon inte promenerar, reser, lyssnar på musik, tittar på film och äter alldeles för mycket popcorn.

Colter, Cara
Cara Colter bor i British Columbia med sin drömprins, tre barn, två hästar, en svanslös katt och en hund som lystrar bäst till ”Fy!”. Hon tycker om att läsa och att skriva, och menar att till livets små glädjeämnen hör en fjärrkontroll till garageporten och ett takfönster i sovrummet så att man kan ligga och titta på stjärnorna.

Conder, Michelle
Så länge hon kan minnas har Michelle Conder drömt om att bli författare. I high school skrev hon ett första utkast på början av en romantikbok, men det skulle krävas mycket utbildning, många (olika slags) jobb, en ultraförstående man och tre väldigt tålmodiga barn innan hon till slut satte sig ner och gjorde drömmen till verklighet. Michelle bor i Australien, och när hon inte är upptagen med att hitta på historier läser hon, rider, reser och tränar yoga.

Cornick, Nicola
Nicola Cornicks första roman utkom 1998 och det blev början på en blomstrande författarkarriär. Redan som barn tyckte Cornick mycket om att läsa historiska romaner, och att själv skriva och bli publicerad var en dröm som gick i uppfyllelse för henne.
   Sedan dess har hennes böcker nått topplistorna i Storbritannien och fått stor uppmärksamhet världen över. Publishers Weekly beskriver Cornick som ”en stjärna inom Regency-genren” och Booklist tycker att hennes böcker är ”en oemotståndlig mix av fara och begär”. Hon har dessutom blivit nominerad till och vunnit flera fina författarpriser.

Cox, Connie
Connie Cox har älskat Harlequin sedan tonåren. Att själv skriva romantiska böcker är en dröm som blivit sann. Connie är utbildad ingenjör och genom sitt första jobb, då hon arbetade med medicinsk utrustning, fick hon ett unikt perspektiv på sjukhusvärlden. Hon fascineras av personalens mentala styrka när de måste balansera emotionellt engagemang med orubblig logik, och känner sig hedrad över att få berätta om dessa hängivna yrkesmänniskor. Connie är gift och har en dotter, en svärson och en försigkommen tax.


Cox, Maggie
Medan hon jobbade som sekreterare skrev engelska Maggie Cox kärleksromaner om kvällarna. Hon ville inte visa dem för någon förrän hennes man övertalade henne och efter några försök fick hon en bok publicerad. Nu vill Maggie uppmana alla hoppfulla författartalanger att försöka förverkliga sina drömmar. Ibland slår de ju faktiskt in!

Crews, Caitlin
Caitlin Crews köpte sin första kärleksroman när hon var tolv år, och det var då hennes livslånga kärlekshistoria med romantiska böcker började. Caitlin har bott på så skilda ställen som York i England och Atlanta i USA. Hon växte upp i närheten av New York och förälskade sig i London när hon besökte staden som tonåring. Caitlin har rest i Zimbabwe, varit på safari i Botswana och besökt små byar i Namibia. Hon drömmer också om att bo i Prag, Dublin, Paris eller på någon grekisk ö. Men att skriva om exotiska platser är i alla fall nästan lika bra som att resa dit. För tillfället bor Caitlin i Kalifornien med sin man, som jobbar som animatör och serietecknare, och deras samling husdjur.

Cutler, Melissa
Melissa Cutler är en sandalklädd kvinna som bor i San Diego ihop med sin man, två barn samt en nervös siameskatt. Som tonåring valde hon omsorgsfullt vilka romantikböcker hon skulle ha råd att köpa med sina små inkomster från ett kontorsjobb. Hon kom att älska den typen av litteratur och år 2008 tog hon nästa steg genom att själv skriva en bok fylld med romantik. När hon hunnit halvvägs genom den första historien insåg hon att det var precis vad hon ville ägna sig åt under resten av livet – och hon har aldrig ångrat sig. Nu skriver hon dels sexiga berättelser som utspelas i moderna småstäder och dels spännande romantiska kriminalhistorier.

Dahl, Victoria
Victoria Dahl bor med sin familj i en småstad högt upp i bergen i Utah.  Under somrarna vandrar hon mycket och dricker margaritadrinkar (helst inte samtidigt), men om vintrarna föredrar hon att kura ihop sig med en god bok och en kopp varm choklad. Hennes humoristiska och sexiga romances har legat på USA Todays bestsellerlista och hon har nominerats för flera priser. 

Darcy, Emma

Emma Darcy påbörjade en karriär som engelsk- och fransklärare, men bytte sedan bana och blev dataprogrammerare. I dag är hon gift med en affärsman och de har tre söner. Emma bor på en stor lantegendom i New South Wales i Australien. Relationer mellan människor har alltid varit ett av Emmas största intressen och hon lägger ner mycket känsla i de karaktärer hon skapar för sina romantiska berättelser. Hon tycker också mycket om att resa och låter gärna böckerna färgas av egna erfarenheter.

Davis, Justine
Justine Davis är intresserad av segling, sömnad, ridning och av att köra sin restaurerade Corvette Roadster från 1967 – givetvis med suffletten nerfälld. När hon jobbade med juridik för många år sedan uppmuntrade en manlig kollega henne att söka en tjänst som då var reserverad endast för män. ”Jobbet blev mitt och jag blev som uppslukad av det, men mannen flyttade därifrån. Jag trodde aldrig att jag skulle höra av honom igen. Tio år senare dök han upp ur skogarna och sa att han aldrig glömt mig och frågade om jag ville gifta mig med honom. Med en sådan bakgrund, hur skulle jag kunna skriva något annat än romantiska berättelser?”

Day, Sylvia
Sylvia Day har hyllats som en av de mest framgångsrika Romance-författarna i världen och hennes romaner har legat etta på topplistor i 21 länder. Både 2012 och 2013 var hon bland de tio bäst säljande författarna globalt. Hon föddes i Los Angeles och växte upp i Orange County. Nu delar hon sin tid mellan hemmen i Las Vegas och New York. Dubbelboken Förskalv/Efterskalv hamnade direkt på förstaplats på Publishers Weeklys topplista.

DeNosky, Kathie

Kathie DeNosky bor i södra Illinois med sin man, tre barn och två väldigt bortskämda katter. Hon skriver mycket sensuella berättelser med en generös portion humor. Kathie tycker om att gå på rodeo, besöka olika platser för efterforskningar till sina böcker och lyssna på countrymusik. Ofta börjar hennes arbetsdag redan i gryningen så att hon kan skriva utan att bli störd till dess att resten av familjen går upp.

DePaul, Virna
Virna DePaul studerade engelska på college och trots en passion för Shakespeare, musikaler och romantiska berättelser blev hon advokat. I tio år arbetade hon som åklagare i Kalifornien. Nu skriver hon romaner om komplicerade individer som är villiga att övervinna stora svårigheter för kärleken.

DeStefano, Anna
Anna DeStefano frossar gärna i sin kvinnlighet genom att skriva romantiska berättelser och shoppa moderiktiga kläder. Ett av hennes fritidsintressen är tennis, något som ger henne möjligheten att koppla av efter en hård kamp vid tangentbordet. Hon hjälper även till med krishantering för både vuxna och barn i och omkring Atlanta där hon bor tillsammans med sin familj.

Dickson, Helen
Helen Dickson bor i södra Yorkshire tillsammans med sin make och deras två söner. De driver ett stort lantbruk där de odlar den mycket bördiga jorden. Helen försöker kombinera sitt författande med det kaotiska livet på en bondgård. Som obotlig romantiker skriver hon för nöjes skull, och en stor inspirationskälla är den vackra naturen på landsbygden. Hon tycker om att läsa och lyssnar gärna på musik. Historia har alltid fängslat Helen och när hon är på resande fot besöker hon alla forntida byggnader som finns i omgivningen.

Donald, Robyn
Robyn Donald har alltid bott på norra Nya Zeeland och älskar den vackra naturen där. Hon slutade arbeta som lärare när hon upptäckte hur bra hon trivdes med att skriva, och nu ägnar hon sig på heltid åt författarskapet.
Robyn är gift och har två barn. När hon inte skriver umgås hon helst med familjen. Hon är också intresserad av trädgårdsarbete och resor.

Doyle, Stephanie
Stephanie Doyle skrev sin första kärleksroman som sextonåring och arton år gammal skickade hon in ett manus till Harlequin. Hon var tjugosex när första boken väl kom ut och i dag, femton år senare, älskar hon fortfarande att skriva. Hon bor i South Jersey med två katter som tagit över allt. När hon inte förbereder sig att fly ner till stranden planerar hon för kommande romaner.

Dunlop, Barbara
Barbara Dunlop skriver romantiska berättelser ihopkurad i en stuga långt uppe i norra Kanade, där det finns fler björnar än människor och det snöar halva året. Tack och lov har hon en stark man och två tonåringar som ser till att det finns ved och som håller vägen framkomlig. Allt medan hon sippar på en varm kopp choklad och funderar över sitt nästkommande kapitel

Ellison, J.T.
Med sina böcker med huvudpersonen Taylor Jackson har J.T. Ellison vunnit kritikernas gillande. Hon har en mångfacetterad bakgrund och har bland annat jobbat i Vita huset och för det amerikanska handelsdepartementet. 
   Efter flytten till Nashville bestämde hon sig för att börja skriva deckare. Ellison är noggrann med sin research och har tagit hjälp av personer inom Nashvillepolisen, FBI och flera andra rättsliga instanser för att bena upp alla fakta under tillkomsten av böckerna.
   Ellison är medlem i flera organisationer för deckarförfattare: Thriller Writers, Mystery Writers of America, Romance Writers of America and Sisters in Crime. Hon är fortfarande bosatt i Nashville, tillsammans med sin make och deras ouppfostrade katt.

Fielding, Liz
Redan som tolvåring vann Liz Fielding en dikttävling som hennes skola arrangerade. Hon kände tidigt att författaryrket lockade men det var inte förrän långt senare som karriären tog fart. Då hade hon hunnit med att jobba som sekreterare i Afrika och Mellanöstern, gifta sig och uppfostra två barn. Liz och hennes make John bor nu i Wales och njuter av dess vilda vackra natur och romantiska slottsruiner.

Foley, Karen
Karen Foley erkänner gärna att hon är en obotlig romantiker. När hon inte jobbar för det amerikanska försvarsdepartementet älskar hon att skriva sexiga historier om hjältar och hjältinnor i den amerikanska militären.
   Karen bor i New England med make, två döttrar och ett hus fullt av djur. Hon tycker mycket om att höra från sina läsare och du kan besöka hennes hemsida på www.karenefoley.com

Forbes, Emily
Emily Forbes är i själva verket två systrar som har en gemensam passion för böcker och som båda älskar att skriva. De bor med sina familjer i södra Australien, tre minuter ifrån varandra, och upptäckte Harlequin som det ideala sättet att byta karriär. I släkten finns både läkare och sjuksköterskor, och tillsammans har systrarna universitetsbetyg i sjukgymnastik, psykologi, juridik och ekonomi. Med den bakgrunden drogs de till Duett-serien/Läkarromaner, först som läsare och nu också som författare. Deras gemensamma intressen innefattar även resor, matlagning, fotografering och språk.

Fossen, Delores
Föreställ dig ett släktträd som inkluderar cowboyer från Texas, choctaw- och cherokeeindianer, en pirat från Louisiana och en skotsk rebell som stred sida vid sida med William Wallace. Med sådana förfäder är det lätt att förstå varför Texasförfattaren och före detta flygvapenkaptenen Delores Fossen känner att hon har genetiska anlag för att skriva äventyrsromaner. För att ytterligare spetsa till det har Delores gift sig med en stridspilot som råkar vara vikingaättling. Med så mycket romantik i bagaget har hon aldrig svårt att hitta inspirationskällor.

Fulford, Joanna
Joanna Fulford är en obotlig pennfäktare, med stor passion för litteratur och historia, vilka hon båda har studerat för doktorsexamen. Andra länder och kulturer har alltid fascinerat henne, och hon har rest mycket, bott och arbetat utomlands i flera år. Men Anns rötter är i England och numer är hon fast bosatt i Peak District, det vackra berglandskapet i Derbyshire, där hon bor med sin man. När hon inte sitter framför datorn tycker Joanna om att vara utomhus, antingen på promenad eller på hästryggen. Men i ärlighetens namn är dessa aktiva ridturer inskränkta till stillsamt sysslande med datorn hellre än att i snabbt tempo rida mot höga hinder.

Gagnon, Michelle 
Michelle Gagnon debuterade relativt nyligen som författare, men hennes romaner har redan rosats av författarkollegor och recensenter. På svenska utkom 2009 Under jord och  De som ingen ser.
   Gagnon har tidigare jobbat som hundvakt, dansare, personlig tränare och frilansjournalist, och hennes föräldrar drog en lättnadens suck när hon slutligen meddelade att hon bestämt sig för att bli författare.
Karriären har blomstrat och idag skriver Gagnon på heltid och bor med man och barn i Kalifornien. Har hon en kväll över någon gång ger hon efter för sin förkärlek att knapra halvtaskiga popcorn i biomörkret framför en riktigt maffig Hollywood-film.
 
Gaines, Abby
Abby Gaines studerade språk på universitetet men började sedan jobba som marknadsförare. Efter att ha frilansat som ekonomijournalist fick hon lust att skriva själv och lämnade in sina alster till Förlaget Harlequin. Abby älskar att läsa, resa och laga mat. Hon bor med sin familj på landet.

Garbera, Katherine
Att få skriva romantiska böcker är en dröm som gått i uppfyllelse för Katherine Garbera. Hon skrev sin första bok för att bevisa för sig själv att hon kunde klara det och i dag kan hon stoltsera med flera priser för sitt författarskap. När hon inte skriver tillbringar Katherine all sin lediga tid med sin man och deras två barn. Hon tycker också om att brodera, spela flöjt, simma och träna taekwondo tillsammans med sin dotter. 

Gardner, Darlene
Darlene Gardner jobbade länge som sportjournalist innan hon började skriva åt Harlequin. Darlene bor med sin familj i norra Virginia.

Gaston, Diane
Under sin tid som socialarbetare ägnade Diane Gaston flera år åt att hjälpa andra att skapa lyckliga slut i verkliga livet. Nu för tiden snickrar Diane ihop uppdiktade sådana då hon skriver den sortens historiska kärleksromaner som hon alltid har älskat att läsa. Som dotter till en överste flyttade Diane omkring mycket under sin barndom och bodde utomlands ett år. Det är en ständig källa till förvåning hos henne att hennes egen son och dotter växte upp i ett hus i norra Virginia. Diane bor fortfarande i det huset, tillsammans med sin make och tre högst ordinära huskatter. 

Gates, Olivia
Olivia Gates har förverkligat mycket i sitt liv. En dröm hon målmedvetet satsade på att uppfylla, även om den verkade mest avlägsen av dem alla, var att skriva romantikböcker. Efter flera års studier, skrivande och skickande av manuskript gick drömmen i uppfyllelse: Harlequin köpte hennes första Läkarroman. Hon fick möjlighet att kombinera sin passion, att skriva, med sitt yrke, medicin. Nu vet Olivia att drömmar kan gå i uppfyllelse, bara man kämpar tillräckligt länge …

Gerritsen, Tess
Tess Gerritsen är en framgångsrik kvinna som har levt ett spännande liv. Efter att ha arbetat som läkare har hon nu valt att skriva på heltid. Förutom att ha författat nästan tjugo romaner har hon dessutom skrivit manus för tv-serien Adrift, och hon har flera andra på gång. Tidigare bodde hon på Hawaii, men hon har på senare tid flyttat till Maine med sin familj.

Gordon, Abigail
Abigail Gordon bor i Chesire och är en mycket aktiv bymedlem. Hon har till och med skrivit manuskriptet till den årliga bypantomimen! Hon fascineras av allt som har med sjukhus och medicin att göra, helst i kombination med kärlek, vilket natuligtvis återspeglas i böckerna. Äldste sonen är sjukhuschef och han hjälper gärna till med det medicinska. Som del i en sammansvetsad familj uppskattar hon att två av hennes söner bor i närheten och den tredje inte så långt därifrån. Det ger henne möjligheten att få se sina underbara barnbarn växa upp.

Gordon, Lucy
Lucy Gordon mötte sin blivande man i Venedig, blev förälskad första kvällen och förlovade sig två dagar senare. Efter sjutton år är de fortfarande lyckligt gifta och bor nu i England med sina tre hundar. Under tolv år skrev Lucy för en engelsk damtidning. Hon intervjuade många av världens mest intressanta män som Roger Moore, Warren Beatty, Richard Chamberlain och sir Alec Guinness. De senaste åren har hon vunnit ett flertal utmärkelser för sina romantiska böcker.
 
Grady, Robyn
Länge arbetade Robyn Grady bakom tv-rutan. Efter ett tag insåg hon att det var dags att förverkliga sin dröm och bli författare. Drömmar hon lagt på is sedan hon som tonåring fått dåligt självförtroende då hennes engelsklärare inte trodde att hon skrivit sin berättelse själv. Robyn bor med sin familj på Australiens solkust och älskar skor, gamla jeans och teaterbesök.
 
Graham, Heather
Heather Graham är en författare av stora mått, vars böcker har tryckts i mer än tio miljoner exemplar och på tjugo språk. Hon har placeringar på både New York Times och USA Todays bestsellerlistor.
   Graham påbörjade en karriär som skådespelare innan hon, under tiden hon var föräldraledig med sitt tredje barn, började skriva noveller. Efter några försök fick hon 1982 ett manus antaget och sedan dess har hon skrivit över hundra noveller och romaner. 
   Författarpriserna har fullkomligt regnat över Heather Graham under hennes karriär, men trots det har hennes främsta fokus alltid varit familjen. Hon är fortfarande gift med sin ungdomskärlek och de har fem barn. Med det sagt är hon ändå otroligt tacksam över att kunna jobba med något som hon älskar och hon ser sin karriär som en fantastisk gåva.

Graham, Lynne
Lynne Graham föddes på Nordirland och har slukat kärleksromaner sedan tonåren. Hon är lyckligt gift med en förstående man som lärt sig laga mat sedan hon börjat skriva. Familjen består dessutom av tre barn och en stor hund. När tiden tillåter ägnar sig Lynne gärna åt trädgårdsskötsel och hon älskar att experimentera med italiensk matlagning.

Graves, Paula
Alabamafödda Paula Graves skrev sin första bok vid sex års ålder – en deckare som hade henne själv och kompisarna som huvudpersoner. Paula är en flitig läsare och hon älskar böcker som kombinerar spännande mysterier med kittlande romantik. När hon inte läser eller skriver jobbar hon på en reklambyrå i Birmingham och umgås med familj och vänner.

Green, Abby
Abby Green gav upp sina studier i socialantropologi för att i stället arbeta som frilansande regiassistent inom film- och teveindustrin, en bransch som i sig är värd en sociologisk studie! Det blev många tidiga morgnar och lika många sena kvällar, leriga fält, fula bilparkeringar och en hel del regn. Efter att en dag ha läst en artikel om hur man skriver romantiska berättelser, beslöt hon sig för att omsätta sitt stora intresse för Harlequinromaner i praktiken. Numera njuter hon av förmånen att kunna sitta inomhus och förtjäna sitt levebröd, långt borta från regn och rusk.

Grey, India
India Grey erkänner själv att hon är tokig i kärleksromaner. Första gången hon skickade efter Harlequins anvisningar var hon bara tretton år och hon kommer fortfarande ihåg hur det kändes att ta upp det stora, bruna paketet ur brevlådan. Sedan fördrev hon många tråkiga skoldagar med att stirra ut genom fönstret och dagdrömma om den perfekta romanhjälten. De följande tio åren hade hon alltid anvisningarna med sig. Varje nyår stoppade hon dem innanför pärmarna till sin nya fickalmanacka och varje gång gav hon samma nyårslöfte: att skriva en roman. Under tiden tog hon en examen i engelsk litteratur vid University of Manchester, och på avslutningskvällen träffade hon sin stilige blivande man. De senaste femton åren har hon ägnat åt ett stilla och ljuvligt familjeliv, kämpande med de högar av smutstvätt som tre små döttrar lämnar efter sig. Men det finns alltid tid att drömma om nya kärlekshistorier.

Hale, Deborah
Efter att ha ägnat ett decennium åt att spåra sina rötter till den georgianska tidens England, övergick Golden Heart-vinnaren Deborah Hale till att skriva historiska romaner. Då kunde hon äntligen förena sitt brinnande intresse för det förflutna med sin önskan att skriva böcker. Deborah bor i Nova Scotia i Kanada. Med fyra barn under tio år (inklusive tvillingar) kallar Deborah författandet för ”mitt sätt att behålla förståndet”. Under bra dagar tycker hon till och med att det fungerar riktigt väl.

Hamilton, Diana
Diana Hamilton är en sann romantiker, och förälskade sig i sin man vid första ögonkastet. Tillsammans har de tre barn. Numera delar de sitt hem med ett antal katter och en hund. För övrigt är Diana oftast upptagen med att antingen läsa eller skriva en bok. Hon är uppskattad av läsare världen över.

Hannay, Barbara

Barbara Hannay föddes i Sydney och utbildade sig i Brisbane, men har bott större delen av sitt vuxna liv i det tropiska Queensland. Där har hon och hennes man uppfostrat fyra barn. Hon njuter av att vara ute och campa och paddla kanot i bushen, men älskar också storstadslivet musik, dans, bio och restaurangbesök. Barbara arbetar som engelsklärare och har alltid skrivit mycket. Nu, när hon får sina alster publicerade, kan hon verkligen leva ut sina fantasier!

Hardy, Kate
Kate Hardy bor i Norwich med sin man, två små barn, två lata hundar och så många böcker att hon inte ens kan räkna dem! När hennes son föddes bytte hon jobb från marknadsförare till frilansjournalist så att hon kunde ägna mer tid åt sitt barn. När Kate var gravid med sin dotter påpekade hennes man att det skulle vara perfekt att skriva för Duett-serien eftersom hon då skulle kunna kombinera intresset för medicinska frågor med kärleken till en riktigt bra historia. Det är verkligen att kombinera den bästa av två världar särskilt som hon får möjlighet att träffa en ny, snygg hjälte varje gång.

Harper, Fiona
Som barn blev Fiona Harper ständigt retad för sin kärlek till böcker och sin livliga fantasi. Som vuxen har hon fått utlopp för fantasin genom att skriva egna böcker. Efter att hon gått en dansutbildning på universitetet arbetade Fiona som dansare, lärare och koreograf innan hon började jobba med filmproduktion. När hon blev mamma drog hon ner på arbetet för att kunna tillbringa mer tid med sina barn, och när hennes minsta började i förskolan fick Fiona möjlighet att återupptäcka en gammal, men inte glömd, kärlek till skrivandet. Fiona bor i London men trivs även väldigt bra i de skotska högländerna och i grevskapet Kent. Hennes favoritpersoner är hennes underbara man, som har lärt sig att tyda hennes osammanhängande babblande, och hennes två döttrar.

Harper, Karen
New York Times bästsäljande författare Karen Harper skriver både historiska och nutida romaner, de senare framför allt inom spänningsgenren. Hon undervisade tidigare i engelska på Ohio State University men fokuserar numera på skrivandet och att umgås med sin man i deras hem i Columbus. Hon har fått mycket beröm för de tidstypiska detaljerna i hennes historiska romaner. 

Harrington, Hannah
Hannah Harrington skriver böcker för unga vuxna och berör läsarna med fängslande berättelser som kretsar kring olika teman, som till exempel mobbning. Hon bor i Michigan med en hund och alldeles för många katter. När hon inte är upptagen med att skriva som en galning tycker hon om att diskutera politik, titta på dokumentärer, spela gitarr (väldigt dåligt) och prata om sig själv i tredje person.

Harrington, Nina
Nina Harrington växte upp på landet i Northumberland i England. När hon var elva år bestämde hon sig för att bli bibliotekarie, eftersom hon då skulle kunna läsa hur mycket hon ville! Fram till det att hon gjorde ett avbrott i karriären och förverkligade sin dröm att bli romanförfattare har hon jobbat som butiksbiträde och apotekare, skrivit om teknik, undervisat på universitet, fotvandrat på vulkaner och forskat. Hon älskar matlagning och att njuta av mat och goda viner.

Hart, Jessica
Det var inte självklart för Jessica Hart att börja skriva böcker. Tidigare har hon bland annat jobbat som servitris, produktionsassistent på en teater, redaktionssekreterare på en tidning, engelsklärare och som assistent på naturexpeditioner. Det jobbet förde henne till Frankrike, Indonesien och Kamerun. I dag är Jessica bosatt i norra England men så fort hon får chansen reser hon till andra platser som kan erbjuda vackra naturupplevelser och god mat.

Hart, Megan
När hon vid tolv års ålder läste Stephen King för första gången gick det upp för Megan Hart att folk faktiskt försörjde sig på att skriva böcker. Det var då hon bestämde sig för att bli författare. Skrivandet började ta fart på allvar 1998, och fyra år senare höll hon sin första tryckta bok i handen. Hon har givit ut böcker i de flesta genrer och hennes mål är att fortsätta skriva sexiga, engagerande kärlekshistorier med det lilla extra. Drömmen är att alla hennes böcker ska bli film och att hon själv ska få spela huvudrollen. Megan bor djupt in i den mörka skogen med sin man och sina två monster ... eh, barn.

Hartman, Ellen
Ellen Hartman tog en examen i kreativt skrivande men tillbringade sedan de följande femton åren med att skriva tekniska dokument. Till slut samlade hon tillräckligt mycket mod för att våga börja författa egna romaner, och nu har Harlequin publicerat många av hennes böcker. Hon bor i en universitetsstad i staten New York tillsammans med sin man och deras söner.

Herries, Anne
Anne Herries bor i Cambridge men tillbringar en stor del av vintern i Spanien, där hon och hennes man bor i en trevlig ort i bergen. Anne älskar att väva ihop berättelser fyllda av glädje, tårar och romantik. Den vackra naturen hon omgärdas av ger henne den sinnesro hon behöver i sitt arbete. Hon har fått mer än trettio romaner publicerade, varav hälften hos Harlequin. Att skriva är en dröm som har förverkligats - en dröm Anne njuter av att få dela med sig av till sina läsare.

Herron, Rita
Prisbelönta Rita Herron skrev sin första bok när hon var tolv, men då trodde hon inte att man kunde bli författare när man blev stor. Tidigare arbetade Rita som förskollärare, men hon bytte ut sagoberättande mot romantikberättande och skriver både romantiska komedier och romantisk spänning. Rita bor i Georgia i USA med sin egen romantiska hjälte och deras tre barn.

Hewitt, Kate
Kate Hewitt läste sin första Harlequinroman när hon var tretton år, och hon har fortsatt att läsa dem ända sedan dess. Hon skrev sin första berättelse när hon var fem år gammal och berättelsen bestod av en enda mening. Lyckligtvis blev historierna lite mer detaljerade när hon blev äldre. Hon studerade drama på college och flyttade efter examen till New York för att göra karriär inom teatern. Men planerna kom av sig när hon träffade sin drömkille, som också råkade vara hennes storebrors barndomskompis. Tio dagar efter bröllopet flyttade de till England, där en mängd olika jobb avlöste varandra för Kates del. Hon var dramalärare, redaktionsassistent, fritidsledare, sekreterare och till slut mamma. När hennes äldsta dotter var ett år gammal sålde Kate sin första novell till en brittisk tidskrift. Sedan dess har hon sålt många berättelser och följetonger, men att skriva kärleksromaner är ändå det hon gillar bäst! Vid sidan av skrivandet läser hon mycket. Hon tycker om att resa och försöker lära sig att sticka. Det går långsamt framåt och det blir mest halsdukar. I England bodde hon i sex år innan hon flyttade till Connecticut med sin man och tre barn. 

Higgins, Kristan
New York Times bästsäljande författare Kristan Higgins är en av våra mest underhållande Silkförfattare. Hon älskar att skriva böcker om relationer ""eftersom sökandet efter kärlek och trygghet är en av drivkrafterna i våra liv"". Karaktärerna är vanliga människor som hon vill ge en stor och minnesvärd kärlekshistoria, fylld av familj, husdjur, mat och skratt. Hon tillbringar mycket tid med familjen i deras hus i Cape Cod. Sin man träffade hon i en kö, sex veckor senare var de förlovade och inom ett år gifta. Är det kanske det som kan kallas äkta kärlek?

Hoffmann, Kate
Under tiden då Kate Hoffmann arbetade som copywriter för en reklambyrå bestämde hon sig för att pröva skriva en romantisk bok. Hon har arbetat som lärare, butiksassistent och annonsör samt jobbat som volontär och använder sina erfarenheter i sina texter. Hon kan nu arbeta som heltidsförfattare och känner sig nöjd med att kunna slänga väckarklockan. Kate bor i sydöstra Wisconsin där hon lever med sina husdjur och sysselsätter sig med trädgården, golf, läsning och romantiska filmer när hon inte skriver.

Hood-Stewart, Fiona
Skotska Fiona Hood-Stewart har så länge hon kan minnas älskat storstadslivet. Sin skoltid tillbringade hon i Schweiz och hon bemästrar inte mindre än sju språk. När hon skriver använder hon sig gärna av sina egna erfarenheter av det internationella jetsetlivet, affärsvärlden och gamla förmögna släkter.

Hunter, Kelly
Visserligen råkade Kelly Hunter skaffa sig en utbildning i naturvetenskap men hon har alltid varit svag för sagor, fantasivärldar och att förlora sig i en god bok. Make … ja. Barn … två pojkar. Städa och laga mat … suck. Sport … nej, egentligen inte (trots att resten av familjen gör sitt bästa för att påverka henne). Trädgårdsarbete … Ja. (Rosor, naturligtvis.) Kelly föddes i Australien och har rest mycket. Trots att hon tycker om att kunna leva och arbeta på skilda platser i världen kallar hon fortfarande Australien för sitt hemland.

Hyatt, Sandra
Efter att ha tagit examen i ekonomi, rest en del och sedan börjat arbeta inom marknadsföring fick Sandra Hyatt en av livets aha-upplevelser när hon som mammaledig upptäckte att det var lika roligt att skriva böcker som att läsa dem, om än mer tidskrävande.
   Eftersom allt inte slutar lyckligt i verkligheten anser hon att det åtminstone borde vara så i böckernas värld. Hon älskar att följa romanpersonerna medan de kämpar för att ta sig runt, över eller genom hindren de ställs inför.
   Sandra har bott i både USA och England, och är numera bosatt nära kusten på Nya Zeeland tillsammans med sin man och deras två barn.

James, Elle
Elle James började sitt författarskap när hennes syster gav henne en utmaning inför millennieskiftet. Hon skulle skriva en kärleksroman! Elle arbetade då heltid, uppfostrade tre barn och prövade tillsammans med sin man även på att föda upp ovanliga fjäderfän – strutsar, emuer och nanduer. Om du frågar henne kan hon berätta hur det känns att stå framför en ilsken fågel som väger 150 kilo. Efter att ha lämnat en framgångsrik karriär inom IT bakom sig skriver hon numera på heltid. Hon älskar att bygga upp spännande historier med vackra hjältar, modiga hjältinnor samt en stor dos romantik och passion. 

James, Julia

Julia James bor i England med sin familj. Harlequinromaner var de första ”vuxenböcker” hon läste, och hon har fortsatt med det ända sedan dess. Hon älskar den engelska landsbygden och medelhavsstränderna – båda utgör perfekta platser för romantiska berättelser! Hon har dessutom haft turen att upptäcka Karibien, och kan nöjt konstatera att dessa magiska och vackra öar passar lika perfekt! ”Något av det bästa med att skriva kärleksromaner är att det är en utmärkt ursäkt för att åka till fantastiska ställen på semester”, säger Julia. ”Allt under förevändningen att göra efterforskningar för böcker förstås!” När hon inte skriver gillar Julia att promenera, sköta om trädgården, brodera och baka ”extremt kladdiga chokladkakor” - och försöka hålla sig i form! 

James, Melissa
Melissa James är född och uppvuxen i Sydney, men lämnade stränderna i Central Coast, New South Wales, för alptopparna i Schweiz för några år sedan. Trebarnsmamman och den före detta sjuksköterskan fastnade för skrivandet när hennes man en dag kom hem med en artikel om romantikförfattare och föreslog att hon skulle prova. Hon tycker att börja skriva för Harlequin är det bästa hon någonsin gjort!

Jameson, Bronwyn
Bronwyn Jameson tillbringade större delen av sin barndom med näsan begravd i böcker. Som tonåring upptäckte hon att hon tyckte om kärleksromaner och det var bara en tidsfråga innan hon själv började skriva. Bronwyn delar en idyllisk australiensisk farm med sin make, tre söner och tusentals får, ett dussin hästar, vilda djur av olika slag och en hund. Hon föredrar fortfarande att tillbringa sin begränsade fritid med en riktigt bra bok. 

Johnson, Janice Kay

Janice Kay Johnson har skrivit en mängd böcker för barn och vuxna. Janice, som tidigare jobbade som bibliotekarie, bor norr om Seattle med två tonårsdöttrar (som ofta dyker upp i hennes böcker). När hon inte skjutsar dem till olika aktiviteter skriver hon, stickar och håller på med trädgårdsarbete.

Johnston, Paul

Paul Johnston är född i Skottland 1957. Som son till en framgångsrik thrillerförfattare låg det nära till hands för honom att studera grekiska och litteraturvetenskap på University of Oxford. Efter att han slutat vid universitetet flyttade han 1987 till Grekland där han provade på olika yrken, bland annat journalist och lärare. Fösta dottern Silje kom 1988 och Paul Johnston började skriva på allvar 1989, då han bosatte sig på den lilla grekiska ön Antiparos. 1995 återvände han till universitetet med sikte på en doktorsgrad. Sedan 2005 är han omgift med grekiska Roula och deras gemensamma dotter Maggie föddes ett år senare i Aten. Nu för tiden pendlar familjen mellan att bo i Storbritannien och i Grekland. Paul Johnston är numera en kritikerrosad författare. Hans bok Dödslistan var den första som kom ut på svenska 2008. 

Jordan, Chris
Chris Jordan är pseudonym för författaren Rodman Philbrick. Han växte upp i New England och har skrivit romaner sedan tonåren.  Författaren har fått flera utmärkelser för sina böcker och har rönt internationell framgång. 
   Chris Jordan och hans hustru, författaren och journalisten Lynn Harnett, är bosatta dels i Maine och dels i tropiska Florida Keys.

Jordan, Penny
Penny Jordan har haft otaliga titlar på Sunday Times och New York Times bästsäljarlistor och hennes omåttligt populära böcker har översatts till många språk världen över. Sedan hennes första bok kom ut 1981 har hon sålt i mer än sjuttio miljoner exemplar och skrivit nära 200 titlar för Harlequin. Som författare etablerade hon sig tidigt som romantikdrottning och hennes popularitet världen över gjorde att hon strax före sin bortgång 2011 fick ta emot Romantic Novelists’ Associations utmärkelse Lifetime Achievement Award i England.

Joyce, Brenda
New York Times och USA Todays bästsäljande författare Brenda Joyce har skrivit mer än 50 böcker, inklusive De Warenne-serien. Hon har vunnit många priser, bland annat två (!) Life Time Achievement Awards från RT Book Reviews. Det finns över 14 miljoner exemplar av hennes böcker och de har sålts i ett dussintal länder. 
   Ursprungligen från New York bor hon nu i Arizona och delar sin tid mellan sina två passioner – att skriva mäktiga kärleksberättelser och att visa upp sina hästar.

Justiss, Julia
Julia Justiss skrev ner uppslagen till tjugosju Kitty-böcker längst bak i kollegieblocket i tredje klass och har skrivit sedan dess. Hon har jobbat som affärsjurist för ett försäkringsbolag och som utgivare av amerikanska ambassadens nyhetsbrev i Tunis. Julia följde sin make som var sjöofficer och flyttade sju gånger på tolv år innan de slutligen slog sig ner i Texas där hon undervisar i franska på high school. Hon bor på ett georgianskt gods med sin make, tre barn och två hundar.

Kagawa, Julie
Julie Kagawa
 är den otroligt populära och bästsäljande författaren till bland annat Iron Fey-serien och Edens blod. Hon är en mästare på att skriva fantasy och paranormal på ett sätt som gör att det känns nytt och spännande. 
   Julie föddes i Sacramento i Kalifornien, men flyttade till Hawaii som nioåring. Där lärde hon sig många saker, som att surfa, och att lärare skriker om du lägger tusenfotingar på deras katedrar, och att det är ett kul tidsfördriv att skriva berättelser i matteböckerna istället för tal. Hennes lärare var glada att slippa henne när hon tog sin examen.
   Julie bor nu i Louisville i Kentucky tillsammans med sin man och alldeles för många husdjur.

Kane, Andrea
Andrea Kane har trogna läsare världen över och hennes böcker finns nu översatta till mer än tjugo olika språk! Hon är författare till såväl romantiska spänningsböcker som historiska romaner. Andrea bor i New Jersey med sin familj och tänker ständigt på nya sätt för hjältarna i hennes böcker att ställa allt till rätta. 

Kaye, Marguerite
Marguerite Kaye är född i Skottland. Hon är utbildad jurist men valde att inte praktisera som det – ett beslut som var en lättnad både för henne och för det rättsliga etablissemanget. Medan hon skapade sig en framgångsrik karriär inom it, sysselsatte hon sig samtidigt med sina två passioner – att studera och läsa – och fick högsta betyg och en Masterexamen under tiden.
   Den utstakade vägen förändrades dramatiskt när hon mötte sin själsfrände. Efter ett idylliskt år då hon reste runt i Medelhavsländerna, beslutade sig Marguerite för att satsa högt och förverkliga sin livslånga ambition att livnära sig på att skriva – en dröm hon närt sedan hon som nioåring vann en poesitävling.
   Precis som för en av Marguerites fiktiva hjältinnor har hennes fantasier blivit verklighet. Hon har fått historiska artiklar och reseskildringar publicerade, likaså noveller, men det är romaner hon brinner för. Marguerite säger att Georgette Heyer och Doris Day var de som påverkade henne först, och att hennes make ger henne inspiration.

Kava, Alex
Alex Kava växte upp i Nebraska och drömde tidigt om att bli författare. Hennes föräldrar förstod visserligen värdet av utbildning, men att läsa böcker ansågs lättsinnigt om det inte handlade om skolböcker. Därför började Alex Kava skriva berättelser på baksidan av kalendrar som hon gömde i en skokartong under sängen.
Alex Kava fick ett stipendium för att kunna betala sina collegestudier. Under collegetiden jobbade hon extra på ett sjukhus och steriliserade operationsverktyg. 1982 tog hon sin examen med inriktning på konst- och litteraturvetenskap. Hon startade eget inom grafisk design och återvände 1992 till sitt gamla universitet som pr-chef.
   Fyra år senare sa hon upp sig för att ägna mer tid åt att skriva skönlitteratur. För att försörja sig återupplivade hon sitt eget företag, belånade huset, använde upp hela krediten på sina kreditkort och tog även ett jobb som tidningsbud. Det var en satsning som gav utdelning när hennes genombrott som författare kom. 
   Alex Kava bor idag i Omaha i Nebraska med sina två hundar Miss Molly och Scout. Hon är en kritikerrosad författare vars thrillers klättrat högt på New York Times bestsellerlista. Böckerna med huvudpersonen Maggie O’Dell har säkerligen fått många läsare att se sig om en extra gång i mörkret under kvällspromenaden.

Kelly, Carla
Carla Kelly har skrivit prisbelönta romaner i åratal – historier där handlingen utspelar sig i England, Spanien och vid armégarnisoner under krigstiden med Indien. Hennes regencyromaner kännetecknas av att hon gärna skriver om vanliga människor, inte bara om societeten. Carla har arbetat som universitetsprofessor, hon har varit parkvakt i ett naturreservat och nu är hon anställd som journalist på en liten dagstidning i Valley City i North Dakota. Hon har fem barn och är svag för cowboysånger, sådana som framfördes vid lägereldar.

Kelly, Leslie
Efter att 1999 ha gett ut sin första Harlequin roman har Leslie Kelly blivit känd för sina vågade och sexiga berättelser med färgstarka hjältinnor – och hjältar som gör kvinnor svimfärdiga. Hon har fått flera utmärkelser för sina böcker.

Kendrick, Sharon
Sharon Kendrick är född och uppvuxen i England. Hon har haft många olika arbeten, till exempel fotograf, sjuksköterska och ambulansförare i den australiensiska öknen. Sharon tycker att författandet är det roligaste hon ägnat sig åt, och förströr sig gärna med att fantisera ihop nya hjältar till sina böcker. Andra intressen hon har är att laga mat, läsa, gå på teater och umgås med sina barn.

Kenny, Janette
Så länge Janette Kenny kan minnas har intriger och karaktärer tagit stort utrymme i hennes huvud. Föräldrarna, som båda var bokmalar, läste de stora klassikerna för henne när hon var liten. Det fick henne att själv älska böcker och de olika världar som finns mellan pärmarna. Janettes mamma uppmuntrade dottern att skriva och som tonåring började Janette skapa serier med intriger baserade på händelser och missöden på familjens gård. Trots att hon skrev en del artiklar skulle det dröja många år innan hon började skriva romaner, när hon redan gjort sig känd som kosmetolog med egen salong. Hon bestämde sig för att börja skriva den typen av böcker som hon tyckte allra bäst om att läsa, kärlekshistorier, och när hon väl kommit i gång med författandet blev hon fullkomligt besatt av att skapa berättelser och karaktärer. Ändå tog det sju år till innan hon fick sin första historiska kärleksroman publicerad.

Kingsley, Maggie
Maggie Kingsley bor med sin familj i en avlägset belägen stuga i norra Skottland. Hon kommer från en familj med en stark tradition inom medicin och har en skiftande karriär bakom sig som har inkluderat både föreläsande och välgörenhetsarbete. Men skrivandet har alltid varit hennes största kärlek. När hon inte författar arbetar Maggie på ett rekryteringsföretag.

Knupp, Amy
Amy Knupp inledde sin karriär som annonsförsäljare åt några större tidningar i USA men tröttnade på det efter sju år. När hon fick chansen att stanna hemma med sitt förstfödda barn började hon skriva, men har nu även ett ”vanligt” arbete och jobbar på sin mans företag. Hon älskar att skriva om verklighetstrogna karaktärer och om kärlek förstås!  

LaBrecque, Jennifer
Jennifer LaBrecque bor i Acworth i Georgia. Hon har arbetat som författare, korrekturläsare och pr-konsult och det var genom dessa yrken hon fick idén att själv skriva romantiska berättelser med en stor dos humor. Tillsammans med sin familj driver hon vid sidan av skrivandet ett företag som bekämpar skadedjur. Hennes fritidsintressen, förutom läsning, är att hajka och föra livliga diskussioner om allt mellan himmel och jord. 

Landon, Juliet
Juliet Landon bor i en gammal by ute på landet i norra England tillsammans med sin make som är forskare. Hennes stora intresse för broderi, konst och historia samt en ovanligt livlig fantasi gör att hon älskar att skriva historiska romaner. Bäst trivs hon med att göra efterforskningar, i synnerhet om den tidiga medeltiden och dess fascinerande lagar rörande kvinnor. Hon skriver gärna om kvinnornas kamp för att överleva i en värld som i hög grad ansågs tillhöra männen.

Lang, Kimberly
Kimberly Lang gömde kärleksromaner under skolböckerna när hon gick på högstadiet. Inte ens en universitetsexamen i engelska kunde bryta hennes besatthet av färgstarka hjältar och lyckliga slut. Efter att ha börjat som balettdansös och vidareutbildat sig till engelsklärare gifte hon sig med en ingenjör. Hon och hennes man bor i det vackra North Alabama med sitt underbara barn, som tyvärr har visat sig vara väldigt förtjust i sport.

Laurence, Andrea
Andrea Laurence har älskat att läsa och skriva berättelser ända sedan hon var liten och lärde sig stava. Hon har alltid drömt om att få se sina alster i tryck och det gör henne överlycklig att äntligen få dela sina böcker med världen. Hon är född på västkusten men har flyttat till södern, där hon bor med sin sambo och deras högt älskade husdjur. Du kan kontakta Andrea på hennes hemsida, www.andrealaurence.com

Lawrence, Kim
Kim Lawrence bor med sin man och deras barn på en bondgård i Anglesey. Hon joggar dagligen för att få inspiration till sitt skrivande och energi för att umgås med familjen och ta hand om gårdens djur. Kim har alltid tyckt mycket om att både läsa och skriva romaner, och hon älskar lyckliga slut!

Leclaire, Day
Day Leclaire bor med sin familj mitt i en sjönära skog på Hatteras Island i North Carolina. Där får hon kämpa mot stormar och strömavbrott, men det uppvägs av det sköna klimatet, utmärkt fiske och ett oslagbart landskap. Hon har insett att flexibilitet och humor är två egenskaper som är till stor hjälp i hennes skrivande. 

Lee, Miranda
Miranda Lee växte upp i New South Wales i Australien. Hon övergav en lovande karriär som cellist, då hon som ung flyttade till Sydney och blev dataprogrammerare. I dag är hon lyckligt gift och mor till tre döttrar. Under döttrarnas uppväxt tillbringade Miranda mycket tid i hemmet, vilket gav henne tillfälle att börja författa. Hon tycker om att skriva historier som är både moderna, trovärdiga och sexiga.

Lee, Rachel
Rachel Lee skrev sin första pjäs i tredje klass och vid tolv års ålder hade hon börjat skriva på allvar. Hon har bott över hela USA, både på öst- och västkusten, men har nu sitt hem i Florida. Efter att ha jobbat som säkerhetsexpert, fastighetsmäklare och optiker kan Rachel nu använda sina erfarenheter tillsammans med sin kreativitet till att skriva romantiska böcker. Själv tycker hon att livet är det största romantiska äventyret som finns. Om man är öppen och medveten kan fantastiska upplevelser vänta runt hörnet, säger Rachel.

Leigh, Jo
Jo Leigh har många strängar på sin lyra. Hon är både författare och manusförfattare och har blivit konsulterad för ett 50-tal film- och teatermanus. Jo undervisar på en skrivarlinje och är även en frekvent gästtalare på författarkonferenser. Hon bor för närvarande i Nevada tillsammans med sina tre katter.

Lennox, Kara
Kara Lennox började med att skriva artiklar till tidningar, broschyrer, pressmeddelanden, reklamannonser och affärsplaner. Hon har också arbetet som art director på en tidning, varit typsättare, instruktör, butiksassistent, telefonförsäljare och blackjack-utdelare. Det är kanske bakgrunden till att hon har kunnat skriva om banbrytande, ibland bisarra och på andra sätt ovanliga ämnen. Hon är en populär talare och presentatör på författarkonferenser.

Lennox, Marion
Marion Lennox föddes på en bondgård i Australien. Hon flyttade därifrån  främst för att korna inte var intresserade av hennes berättelser! Marion skriver böcker för både läkarserien och romantikserien. Till en början använde hon olika författarnamn för respektive serie så om du söker tidigare böcker kan du också titta efter författaren Trisha David. 
Som tonåring fick Marion höra att hon aldrig skulle ha någon nytta av att läsa romantiska böcker. Nu är romantiken huvudingrediensen i hennes berättelser. De tillåter henne också att resa och hon är ett bra exempel på en kvinna som vågar följa sina drömmar. 

Lethbridge, Ann
Ann Lethbridge har läst regencyromaner så länge hon kan minnas. Hon har alltid föreställt sig själv som Lizzie Bennet, eller en av Georgette Heyers hjältinnor, och friskar ofta upp berättelserna i huvudet med olika slut och scener. När hon skrev sin första bok var det inte så konstigt att hon skrev om sin favoritperiod – regency.
    Ann växte upp lite varstans i England eftersom hennes pappa var militär. Familjen bodde i många städer och byar, från Yttre Hebriderna till Hampshire. Nu bor hon i Kanada med sin make och deras två vackra döttrar. De har en malteser som tillbringar sina dagar på en stol bredvid datorn, för att vara säker på att han inte slöar till.
    Ann besöker England varje år för att göra research och för att besöka sin familj, som är mycket förstående för Anns behov av att rota runt bland gamla byggnader och besöka varje fornminne inom rimligt avstånd.

Lewis, Jennifer
Jennifer Lewis har fantiserat ihop historier så långt tillbaka hon kan minnas och hon tycker att det är härligt att få dela dem med sina läsare. Hon har bott på båda sidor om Atlanten, och arbetade i medie- och konstbranschen innan hon uppbådade tillräckligt med mod för att sätta sina berättelser på pränt.

Lindsay, Yvonne
Efter att ha besökt en av Susan Napiers föreläsningar tog Yvonne Lindsay mod till sig och kontaktade andra Nya Zeeländska författare för att få inspiration till sina egna författardrömmar. Bland annat lärde hon sig att om man ska kunna sälja en berättelse måste man först avsluta den, och det gör hon alltid nu för tiden. Yvonne är övertygad om att romantik och kärlek är det som får jorden att gå runt.

Logan, Nikki
Nikki Logan bor intill några naturskyddsklassade våtmarker i västra Australien tillsammans med sin tålmodiga partner och ett helt menageri av päls-, fjäder- och fjällprydda vänner. På universitetet studerade hon film och teater och hon arbetade i många år inom reklam- och filmdistribution innan hon slutligen slog sig till ro i en värld fylld av vilda djur. Hon anser sig ha ett underbart liv med tanke på att hon på dagarna får arbeta med de vilda djuren och på kvällarna skriva romaner – ett perfekt sätt att kombinera två saker hon älskar. Nikki tror att passionen och möjligheten att bli kär återspeglas i farorna och allt det vackra i den vilda naturen. Varje kärleksroman hon skriver innehåller delar av detta, och om läsarna lyckas känna en fläkt av doften av mustig jord eller av det otämjda havets sälta mellan bokens sidor vet hon att hon har gjort ett bra jobb.

London, Jeanie
Jeanie London tror på kärleken, och det var därför hon bestämde sig för att börja skriva romantiska romaner. Men med det sagt är hon också övertygad om att all kärlek kräver arbete. Hon bor tillsammans med sin familj i soliga Florida.

Lovelace, Merline
Merline Lovelace har som officer i flygvapnet tjänstgjort i Taiwan och Vietnam, i Pentagon och på olika baser runt om i USA. Under sin tid i uniform träffade hon och gifte sig med världens sexigaste kapten som senare blev världens sexigaste överste, och hon samlade på sig tillräckligt med material till böcker för många år framöver. Hon älskade varje ögonblick av sin tid i militären, och bara lockelsen av en lika spännande ny karriär kunde få henne att hänga upp sin blå uniform 1991. Sedan dess har hon skrivit både historiska och nutida romaner. När Merline inte sitter vid datorn, njuter hon och hennes man av att resa och springa efter små vita bollar på golfbanorna i Oklahoma. 

Lowe, Fiona
Fiona Lowe har en lång karriär inom vårdyrket bakom sig, och har arbetat inom många olika områden. Tiden som barnmorska och som sjuksköterska på en akutavdelning tycker hon, så här i efterhand, är det som var allra roligast. Under en tid basade hon också över en vårdcentral och utbildade människor i hur de skulle hålla sig friska. Som barn bodde hon på Papua Nya Guinea men är nu bosatt i Victoria i Australien.  Hon tycker om att umgås med man och barn, spela tennis, trädgårdsarbeta, se på teater och planera nya semesteräventyr.

Lucas. Jennie
Jennie Lucas föräldrar ägde en bokhandel och hon växte upp omgiven av böcker. Vid tio års ålder gav hennes pappa henne i hemlighet en dollar för varje klassisk roman som hon läste. När hon fyllt tjugotvå träffade Jennie sin blivande man. Efter bröllopet gick hon ut från Kent State-universitet med en examen i engelska och började skriva böcker. Jennie var finalist i de amerikanska romantikförfattarnas tävling Golden Heart 2003. En av hennes medtävlare, den australienska författaren Trish Morey, läste Jennies bok och uppmanade henne att kontakta Harlequin. Ett år senare skrev hon ett avtal med förlaget om att få ge ut sina böcker. Sedan dess har hon haft fullt upp med författarkarriären, sin man och deras två små barn. Hon älskar sitt hektiska liv och önskar att hon kunde packa ihop hela familjen och besöka alla platser hon skrivit om.

Lynn, Janice
Janice Lynn utbildade sig till sjuksköterska vid Vanderbilt University och arbetar på en familjemottagning. Hon bor i södra USA med sin man, deras fyra barn, en Jack Russell med det passande namnet Trouble, och en mängd namnlösa dammråttor som flyttat in sedan hon påbörjade sin författarkarriär.

MacKay, Sue
Med en bakgrund inom medicinsk teknik och en kärlek för romantikgenren är det inte så överraskande att Sue MacKay skriver läkarromaner för Harlequin. Sue har varit en ivrig läsare i hela sitt liv och skrev sin första berättelse som åttaåring – om en prins, så klart. Hon bor med sin egen hjälte i det vackra Marlborough Sounds, högst upp på Nya Zeelands södra ö. På sin fritid tycker hon om att cykla, promenera och utöva olika vattensporter.


Macomber, Debbie
Debbie Macomber är författaren till den omtyckta serien Cedar Cove som 2013 blev till tv-serie med Andie MacDowell i huvudrollen. Hon har legat 1:a på New York Timesbestsellerlista och tilldelats två olika Lifetime Achievement Awards. Hennes böcker har sålt i mer än 170 miljoner exemplar världen över. Hon är en mästare på att skriva kärleksfulla och hoppingivande berättelser och att skildra karaktärer och relationer som kretsar kring familj, samhälle och vänskap. Debbie bor med sin man i Port Orchard i Washington. De har fyra vuxna barn och numera även barnbarn.
   Vill du veta mer om Debbie Macomber? Gå in på hennes hemsida: www.debbiemacomber.com

Maguire, Darcy
Darcy Maguire är lite av en äktenskapsmäklerska som lockar långa, snygga män att tro på kärlek och romantik. När hon inte skriver på sina romaner ägnar hon sig gärna åt trädgårdsskötsel, läsning och att gå på bio.

Major, Ann
Ann Major är inte bara en mycket framgångsrik romantikförfattare, hon driver också ett eget företag och har familj, bestående av man och tre barn. Bland hennes fritidsintressen finns resor, tennis, segling och pianospel  Anns favoritkompositör är, inte helt oväntat, den romantiske Chopin.

Mallery, Susan
New York Times bästsäljande författare Susan Mallery har sålt mer än 25 miljoner böcker världen över. Hon är känd för att skapa karaktärer som känns lika verkliga som dina närmaste grannar, och för att låta dem hamna i känslosamma och underhållande situationer som du kan känna igen från ditt eget liv. RT Book Reviews skriver: ”När det handlar om känslosam Romance är Mallery i en klass för sig.” 
   Susan växte upp i södra Kalifornien och flyttade runt en hel del innan hon till slut bosatte sig i Seattle med sin man och den mest underbart bortskämda hund som någonsin levt. Besök hennes hemsida på susanmallery.com

Mann, Catherine
Catherine Mann, som vunnit flera priser för sitt skrivande, bor på Floridas soliga kust med sin man som är flygare och deras fyra barn. Efter en högskoleexamen i teaterkunskap arbetade hon som teaterlärare och chef för en teaterskola, innan skrivandet tog överhanden. Catherine sitter gärna nere vid vattnet med sin bärbara dator och skriver brev eller jobbar på något nytt manus.

Marcus, Wendy S. 
Wendy S. Marcus har inte alltid varit en bokmal. Hon gömde sig aldrig under täcket med en ficklampa och en spännande bok som barn. När hon sedan pluggade engelsk litteratur skummade hon igenom klassikerna och läste bara det allra nödvändigaste för att få godkänt. Wendy upptäckte läsandets glädje senare i livet i en kartong med pocketböcker på en skolbasar. Det var då som hon fick upp ögonen för romantikgenren i form av Harlequinromaner. Sedan första boken har hon inte slutat läsa, ibland inte förrän långt in på natten för att nå det lyckliga slutet.
   Wendy bor i det vackra Hudson Valley-området i New York med sin man, två av deras tre barn och älsklingshunden, Buddy. Hon är sjuksköterska i grunden men har en masterexamen i vårdadministration. Efter många års arbete inom sjukvården ändrade hon helt riktning i livet och skriver nu passionerade, moderna romaner med starka hjältar och eldiga hjältinnor.

Marinelli, Carol
Carol Marinelli utbildade sig till sjuksköterska i England och arbetade i flera år på en akutmottagning. En semesterromans ledde till att hon gifte sig och flyttade till Australien. I dag betraktar hon både England och Australien som sina hem. Hennes fars plötsliga bortgång fick henne att omvärdera sina livsmål och gav henne inspiration att skriva romantikböcker på allvar.

Marsh, Nicola
Nicola Marsh har alltid älskat att läsa och skriva. Som liten slukade hon böcker, när hon borde ha sovit, och hennes dagboksanteckningar skulle ha räckt till en hel roman av episkt format. Nu för tiden, när hon inte bara njuter av livet tillsammans med sin make och son i hemmet i Melbourne, sitter hon vid datorn och ägnar sig åt sitt drömjobb – att författa romantiska historier.

Marshall, Lynne
Lynne Marshall har arbetat som sjuksköterska i över 20 år och hennes erfarenheter ger henne inspiration till hennes romantiska Läkarromaner. Hon älskar att kombinera kärlek med sjukhusvärldens dramatik och allt vad det innebär av glädje och sorg och menar att romanernas romantik är viktig i en värld som ibland kan vara grym. Förutom att läsa tycker Lynne om att göra små utflykter i sitt närområde och semestra på olika håll runtom i världen. Att ta långa promenader med sin hund är en annan sak som Lynne tycker om. 

Marshall, Paula
Paula Marshall, som är gift och har tre barn, lever ett varierat och intressant liv. Hon började sin karriär på ett stort bibliotek och fortsatte sedan till ett college där hon undervisade i historia. Hon har rest mycket, hon har undervisat i simning, och hon har ägnat sig åt broderi och målning. Paula har alltid tyckt om att skriva, och hon strävar efter att hennes berättelser ska vara fulla av äventyr och humor, att hjältarna ska vara intelligenta och stiliga, och hjältinnorna glada och spirituella.

Martin, P.D.
Examen i beteendevetenskap och certifikat i kreativt skrivande har hjälpt Phillipa Deanne Martin, som författare även förkortad till P.D. Martin, att skriva fullödiga kriminalberättelser. Hon bor med sin familj i Melbourne, Australien, och har som fritidssysselsättning att hålla sig i trim, tillbringa tid med vänner och titta på bio. 

Marton, Sandra
Sandra Marton har skrivit mer än trettio kärleksromaner, och hon är mycket omtyckt av läsare över hela världen. Hon har två söner och bor med sin man i ett ljust och luftigt hus i Connecticut. När Sandra inte skriver tycker hon om att vandra, upptäcka spännande restauranger och åka till exotiska platser. 

Mather, Anne
Ända sedan Anne Mather var liten har hon hållit på att skriva. Det blev så mycket i ungdomen att hennes mamma fick samla ihop alstren och kasta dem lite då och då. Och det var inte förrän senare, när hennes man föreslog att hon skulle skicka in en av sina texter till ett förlag, som hon faktiskt lyckades avsluta en berättelse. Nu, över 150 böcker senare, är hon förvånad över att det gick som det gick. Anne har två vuxna barn och två barnbarn som hon älskar över allt annat. 

Matthews, Jessica
Jessica Matthews intresse för medicin väcktes tidigt. I tonåren slukade hon romaner i sjukhusmiljö och missade inte gärna något avsnitt av sjukhusserierna på tv. Efter ett kort inhopp som vårdbiträde bestämde hon sig för att utbilda sig till biokemist. Hennes fritid upptas av skrivandet och diverse familjeaktiviteter eftersom Jessica, som bor i USA, är gift och har två barn. 

Mayberry, Sarah
Sarah Mayberry har velat bli författare ända sedan hon var liten. Hon tog sin examen i skrivande men insåg att hon nog behövde livserfarenheter om hon skulle finna inspiration till sina berättelser. Sarah började arbeta som journalist men lockades efter ett tag till att skriva egna berättelser, och det gjorde hon som manusförfattare till den australiensiska såpan Grannar (Neighbours). Hon arbetar nu som författare på heltid och skriver både romaner och manus för film och tv.

Maynard, Janice
Janice Maynard började skriva redan när hon gick i skolen. När hon fick pris för novellen ”Prinsessan och rånarna” tog författandet fart. Janice har studerat på Emory and Henry College och East Tennessee State University. 2002 slutade hon som lärare och blev författare på heltid. Hon gillar att skriva nutidsromaner med sexiga och färgstarka personer. Tidigare har Janice fått böcker publicerade på andra förlag, men numer ingår hon i Harlequinfamiljen, något hon alltid drömt om. 
   Janice och hennes man bor i det vackra östra Tennessee, i skuggan av Great Smoky Mountains. Hon tycker om att resa och använder miljöerna i sina böcker.

Mayo, Margaret
Margaret Mayo började skriva när företaget där hon arbetade drabbades av lågkonjunktur och hon fick tid över. Nu har Margaret skrivit ett trettiotal romantiska romaner och hon medger att författandet mer eller mindre styr hennes liv. Till och med när hon semestrar med sin man  gärna i Cornwall som är deras favoritställe  har hon alltid anteckningsbok och kamera nära till hands, ständigt på jakt efter nya spännande idéer.

McArthur, Fiona
Fiona McArthur är australiensiska och bor med sin man och fem söner i New South Wales. Hennes stora intressen är att skriva, läsa, spela tennis, mejla och utforska datorernas spännande värld det vill säga, när hon inte hejar på sönerna när de spelar cricket, fotboll eller tennis. Hon älskar sitt deltidsjobb som barnmorska och uppskattar sällskapet av unga mödrar i sin tonårsgraviditetsgrupp. Nu när hennes yngste son har börjat skolan har Fiona mer tid för skrivandet.

McCabe, Amanda
Amanda McCabe skrev sin första romantiska berättelse när hon var sexton år. Hennes böcker har blivit nominerade till ett flertal priser. Hon bor i Oklahoma med två katter, en mops och en kaxig dvärgpudel. Amanda älskar att ta danslektioner, samla på nördiga souvenirer från resor och tittar gärna på matprogram på tv – trots att hon själv inte lagar mat.

McCauley, Barbara
Barbara McCauley är född och uppvuxen i Kalifornien. Familjen bodde i ett litet hus, och Barbara är yngst av fem syskon. Hon brukade ofta smita ut bakvägen för att få vara i fred och läsa en bok. Nu har hon själv två barn, och det händer att hon fortfarande smiter iväg för att läsa en god bok. Barbara är dagdrömmare och obotligt romantisk, och att skriva, säger hon, ger henne möjlighet att förverkliga personerna som finns i hennes tankar till människor i böckerna. 
   Hon har två högljudda och krävande papegojor, som heter Fred och Barney. Och när hon får en stund över älskar hon att påta i jorden och få saker och ting att växa. 
McClone, Melissa
Till en början såg Melissa McClone sitt författarskap som en bisyssla vid sidan av jobbet som ingenjör. Numera har bisysslan blivit hennes passion och hon skriver på heltid. Hon och hennes familj bor i Oregon. När hon inte skriver gillar Melissa att inreda sitt hus och arbeta i trädgården.

McClone, Melissa
Till en början såg Melissa McClone sitt författarskap som en bisyssla vid sidan av jobbet som ingenjör. Numera har bisysslan blivit hennes passion och hon skriver på heltid. Hon och hennes familj bor i Oregon. När hon inte skriver gillar Melissa att inreda sitt hus och arbeta i trädgården.

McDonagh, Margaret
Margaret McDonaghs näsa var ständigt begravd i en bok när hon växte upp. När hon själv började skriva använde hon södra Skottland som bakgrund till de flesta av berättelserna. Detta kommer sig av att hon och hennes familj tillbringade deras första semester där, och Margaret älskade landskapets vilda skönhet. Trots att hon mest skriver läkarromaner har Margaret aldrig arbetat inom vårdyrket. På fritiden tycker hon om att lyssna på musik, debattera olika aktuella ämnen och titta på olika sportevenemang såsom fotboll, golf och biltävlingar. 

McGarry, Katie
Kärleksberättelser för unga vuxna är Katie McGarrys specialitet och hon har fått mycket beröm för sina böcker av recensenter. Sin egen tonårstid, innehållande både grunge och pojkband, beskriver hon som den bästa och den värsta tiden i livet. Hon älskar musik, lyckliga slut och dokusåpor och hejar i hemlighet på University of Kentuckys basketlag.

McKay, Emily 
Emily McKay har läst och älskat romantiska berättelser sedan hon var elva år – och gör det fortfarande. Emily bor i Texas med sin man och deras lilla dotter och alldeles för många husdjur. Hennes böcker har fått stor uppmärksamhet och den första boken hon skrev nominerades till bästa debutbok och bästa nutida roman.

McMahon, Barbara
Barbara McMahon reste över hela världen när hon arbetade på ett internationellt flygbolag. Så gifte hon sig, bildade familj och arbetade på ett dataföretag. Först när barnen började skolan fick hon tid över att skriva. Nu ägnar hon sig åt författandet på heltid. Barbara och hennes man har flyttat från San Francisco upp till Sierra Nevada - och med en underbar utsikt över bergen och ett lugnare liv inspireras hon att fundera ut handlingar till nya böcker. 

McPhee, Margaret
Man skulle kunna tro att romantik är något en vetenskapsman håller en viss distans till, men inte Margaret McPhee. Hon mötte sin stora kärlek i en trappa på laboratoriet, där båda arbetade. Förutom att skriva tycker Margaret om att cykla, dricka te och äta kakor, och inte nödvändigtvis i den ordningen. Hon bor med sin familj i Skottland och upptäcker och utforskar hela tiden nya vackra platser.

Meier, Susan
Som barn låg Susan Meier väldigt ofta i gräset och dagdrömde med ögonen fästa på molnens formationer och hon tror att det kan ha bidragit till hennes kärlek för att skriva och läsa berättelser. Förutom sitt författarskap har hon som fritidsnöje att spela golf, vilket hon själv tycker att hon är urusel på. Dessutom vill hon väldigt gärna lära sig laga mat, utan att blanda in brandkåren i det hela. Hon bor tillsammans med sin familj i Pennsylvania.
Metcalfe, Josie
Josie Metcalfe bor i Cornwall med man, fyra barn och två hästar. Under sin uppväxt flyttade hon ofta, och böckerna blev hennes trogna följeslagare. Nu skriver hon själv, och blir så förtjust i sina påhittade karaktärer att hon avskyr att lämna dem när romanen är färdig. Som väl är har Josie alltid uppslag till nya hjältar och hjältinnor i fantasin, som väntar på att bli huvudpersoner i nästa roman.

Merrill, Christine
Christine Merrill bor på en gård i Wisconsin i USA med sin man, deras två söner och alldeles för många husdjur. Familjen önskar att hon då och då kunde slita sig ifrån datorn så att de får en chans att kolla sina mejl. Christine har arbetat i omgångar med kostymteater där hon får betalt för att framträda i tidstypiska balklänningar. Hon har även jobbat som bibliotekarie. Att skriva historiska romaner kombinerar Christines förkärlek för en bra berättelse och vackra kläder.

Milburne, Melanie
Melanie Milburne föddes på en liten gård i Sydneys utkanter och hon tillbringade större delen av sin barndom på hästryggen. Redan som tonåring bestämde hon sig för att bli sjuksköterska, men eftersom hon svimmade vid åsynen av blod riktade hon in sig på att bli lärare. Ödets ironi gjorde att hon gifte sig med en kirurg! Efter att ha fött två söner och tröttnat på läraryrket började Melanie en dag att skriva och allt föll på plats, hon hade hittat det hon ville ägna sig åt i live. 

Mofina, Rick
”Mofina är en förbannat bra berättare! En stor deckarförfattare!”
–Håkan Nesser
Rick Mofina växte upp öster om Toronto i Kanada. Han studerade journalistik, litteraturvetenskap och kreativt skrivande på Carleton University. Hans journalistkarriär startade på The Toronto Star och som frilansare har han blivit publicerad i bland annat New York Times och Reader’s Digest. 
   I arbetet som kriminalreporter har han suttit öga mot öga med dömda mördare. Han har rapporterat om seriemord, polismord och kidnappningsdraman. Som utrikeskorrespondent har han rapporterat från Karibien, Afrika och Mellanöstern. 
   Mofina har vunnit flera prestigefulla författarpriser för sina tidigare böcker som utkommit på annat förlag. Vi på Förlaget Harlequin är stolta över att kunna erbjuda våra läsare en internationell författarsuccé av stora mått!

Monroe, Lucy
Lucy Monroe sålde sin första bok till Harlequin i september 2002. Med den boken uppfyllde hon en dröm som hon burit på i många år: att få dela med sig av sina berättelser till läsare som älskar romantik lika mycket som hon. Sedan dess har hon sålt mer än trettio böcker och tagit sig in på bästsäljarlistorna i både USA och Storbritannien. Men det som berört henne mest är alla läsarbrev hon fått. Det viktigaste målet för Lucy är att nå fram till sina läsare. Att få höra att hon har lyckats är den bästa belöningen för alla nätter hon suttit uppe och skrivit till långt in på småtimmarna.

Moore, Margaret
Margaret Moore, som vunnit flera utmärkelser, började sin karriär vid åtta års ålder, när hon och en vän kokade ihop berättelser om en förtjusande ungmö och en stilig, missförstådd tjuv som kallades ”Den röde shejken”. Ända sedan dess har hon haft en viss svaghet för hänförande styggingar. Omedveten om att hon uppfyllde sitt öde tog Margaret examen i engelsk litteratur vid University of Toronto. Margaret var marinlotta vid Kanadensiska flottreserven och där lärde hon sig många nya färdigheter, bland annat att polera skor och att marschera utan någon egentlig anledning. Sedan hon fick sin första bok publicerad hos Harlequin 1991 har Margaret skrivit ett stort antal historiska romaner. Hon bor i Toronto i Ontario.

Morey, Trish
Australiensiskan Trish Morey har bland annat arbetat som revisor innan hon blev författare. Hon bor i Canberra, men har även besökt Frankrike, Italien och Kreta samt en hel del engelska orter. Denna reslust tillsammans med äventyrlighet skapar nytt bakgrundsmaterial till hennes texter. Enligt Trish är belöningen värd både det engagemang, den beslutsamhet och det mod som hon lägger ned på varje bok. Likvärdiga med författarskapet är endast fallskärmshoppning och moderskap. 

Morgan, Raye
Raye Morgan låter gärna sina böcker utspelas i någon av USA:s västra delstater – hon har en förkärlek till hjältarna därifrån. De har en speciell manlighet som de romantiska hjältinnorna inte kan motstå. Hon är själv sedan många år gift med just en sådan man och strängt upptagen med att uppfostra ytterligare fyra i sitt hem i södra Kalifornien.

Morgan, Sarah
Sarah Morgan är utbildad sjuksköterska och har haft olika jobb inom hälso- och sjukvård. Hon är gift med världens snyggaste affärsman, som fortfarande gör henne knäsvag, och tillbringar större delen av sin tid tillsammans med deras två söner. Emellanåt får hon dock lite tid för sig själv och ägnar sig åt sin favoritsysselsättning; att skriva kärleksromaner. Sarah älskar att vara ute i naturen och är en entusiastisk skidåkare och friluftsmänniska. Vad hon än gör, har hon huvudet fullt av nya karaktärer och hon är beroende av lyckliga slut.

Mortimer, Carole
Carole Mortimer började skriva för Harlequin 1979, och är nu en av våra allra mest uppskattade engelska författare. Hennes berättelser är traditionella kärlekshistorier med modern inramning och intressanta karaktärer. Carole bor tillsammans med sin man Peter på Isle of Man. De har fyra söner och en bearded collie som heter Merlyn. Hennes recept på ett lyckligt förhållande är att vara både bästa vänner och älskande.

Mott, Jason
Poeten Jason Mott slog igenom med dunder och brak 2013 med romandebuten Återvändarna (The Returned). En tv-serie baserad på boken började spelas in redan innan den släppts och förhandsrecensionerna var strålande. ”En underbar överraskning! Med stor skicklighet och en djup förståelse för människans natur har Jason Mott vävt ihop en berättelse som pendlar mellan att vara tragisk, humoristisk och skrämmande.” skrev Eowyn Ivey (NYT bästsäljande författare).
   Jason bor i North Carolina. Läs mer om honom på www.JasonMottAuthor.com

Napier, Susan

Susan Napier är tidigare journalist och manusförfattare. Intresset för romantikgenren vaknade efter att hon blivit mamma till två söner. Hon bor i Auckland på Nya Zeeland tillsammans med maken som är reporter. Självklart hämtar hon det mesta stoffet till sina romanhjältar hos sin man. Och ska hon ge något råd om hur man håller romantiken i ett förhållande vid liv, så gäller det att lita på sin partner – och att ha en grundmurad tro på kärleken, inte bara passion, utan den sortens vardagskärlek som bygger varaktiga förhållanden. Eftersom Susan gillar att resa tycker hon att det är en fördel att hon har släkt på många ställen i världen. Resandet innebär också välkommen inspiration till hennes böcker.

Neggers, Carla
”Ingen är bättre på romantisk spänning!” 
Janet Evanovich
Efter att ha tagit sin examen vid Boston University och jobbat ett kort tag som nöjes- och kulturreporter började Carla skriva på heltid. Hon är numera framgångsrik författare till ett femtiotal romaner, varav flera har hamnat på New York Times bestsellerlista. Hennes unika mix av spänning och relationer har hyllats av både kritiker och läsare.
Förutom att skriva roar sig Carla Neggers med att resa, paddla kajak och att vandra i naturen. Hon är gift och har två barn. Familjen bor i Vermont där de har renoverat ett hus i närheten av charmiga Quechee Gorge.

Neil, Joanna
Joanna Neil har alltid älskat att läsa, och trots att hon har erfarenhet av såväl kontoristyrket som sjuksköterska och förskolelärare, var det författare hon bestämde sig för att bli. Hon bor i Leicestershire med maken, sonen och dottern, en sprudlande gul labrador och två halvtokiga cockerspaniel-hundar. På fritiden lagar hon mat, syr och håller kurser i kreativt skrivande för människor som vill utforska sina egna talanger.

Nelson, Rhonda
Rhonda Nelson är en bästsäljande författare och har varit nominerad för ett antal priser i USA. Hon skriver mestadels sexiga romantiska komedier. Förutom en skrivarkarriär har hon en make, två underbara barn, en svart labrador och en vacker bichon frisé som följer henne tätt i hälarna och ofta lägger huvudet på sned i förundran över hennes beteende. Hon och hennes familj har skapat sig ett kaotiskt men lyckligt hem i en liten stad i norra Alabama. Hon beundrar de ärorika egenskaperna hos våra män i uniform, men är hemligt förtjust i en och annan stygg pojke också.

Novak, Brenda
”Vill du byta plats med mig?” undrar författaren Brenda Novak skämtsamt på sin webbsida www.brendanovak.com.
”En författares liv är väldigt glamoröst, så du måste åtminstone klä dig i mjukiskläder och sockor. Eller, spring runt iklädd endast underkläder, det fungerar också. Eftersom du inte jobbar åt någon annan än dig själv så lämnar du sällan ditt hem efter att du fått iväg dina fem barn till skolan.”
Glamoröst eller inte, faktum är att Brenda Novak har vunnit ett flertal fina priser för sina romaner genom åren. Hennes tips till den som vill bli författare är att läsa mycket. 
För hennes egen del var det inget självklart val att ägna sig åt att skriva romaner. Det var en obehaglig upplevelse som sparkade igång författarkarriären – hon ertappade dagmamman med att droga hennes barn för att de skulle sova! Det var då Brenda bestämde att hon ville ha ett jobb som hon kunde sköta hemifrån. Det tog henne fem år att lära sig hantverket och skriva sin första roman, men hon har aldrig ångrat sitt yrkesval.
Brenda och hennes man Ted bor i Sacramento med sina fem barn. När hon inte skriver eller umgås med familjen jobbar hon ideellt för en organisation som samlar in pengar till diabetesforskning. Hon tycker om att resa och ser gärna på sport. Själv cyklar hon för att hålla sig i form.

Oakley, Natasha
Redan som liten ville Natasha Oakley bli författare. Hon läste så mycket att hon knappt ville gå utanför dörren. Men vid fjorton års ålder upptäckte hon teatern – som snabbt blev hennes nya passion – och hon begravde sig i Shakespeare, Ibsen och Tjechov. Hon utbildade sig sedan inom samma ämne, och det var inte förrän hennes femte barn sov natten igenom som hon började skriva. Fast hennes första försök var inte så lyckat: Karaktärerna var visserligen fantastiska men berättelsen saknade handling. Men nu hade drömmen fötts på nytt, och redan hennes andra manus som hon skickade in till Harlequin blev antaget!

O´Brien, Anne 
Anne O´Brien är född och uppväxt i Yorkshire. Hon undervisade i historia innan hon bestämde sig för att uppfylla en livslång föresats att skriva romantiska historiska berättelser. Hon har vunnit ett otal novelltävlingar. Att arbeta i trädgården, laga mat och måla akvareller hör till Annes favoritsysselsättningar. Numera bor hon med sin make i ett sjuttonhundratalshus i Wales.

O´Brien, Kathleen
Kathleen O’Brien har skrivit ända sedan hon började skolan. Det ledde så småningom till ett jobb i tidningsbranschen där hon så småningom blev tv-kritiker. I samband med en flytt till Florida började Kathleen skriva romantikberättelser. Förutom författarskapet ägnar hon all sin tid åt familjen och vännerna. Hon älskar husdjur och blommor och lyssnar gärna på Mozart och Elvis Presley. 

O´Keefe, Molly
När Molly O’Keefe kom över några romantikböcker visste hon precis att det var sådana berättelser hon ville skriva. Hon älskar att utforska varje karaktärs resa mot ett lyckligt slut. Även om Molly växte upp i en förort till Chicago slog hon sig ner i kanadensiska Toronto med sin familj efter många års resande världen över.

Oliver, Anne
När hon inte undervisar dyker Anne Oliver gärna ner i en tjock roman. Bredvid sig brukar hon ha en bunt näsdukar eftersom hennes favoritböcker lockar fram allehanda känslor. För åtta år sedan började hon skriva egna böcker, till en början äventyrsromaner och senare relationsromaner. Att dela med sig av sina karaktärers öden till läsare världen över är ett stort privilegium, tycker hon. Anne bor i Adelaide, i södra Australien, och hon har två vuxna barn.

Palmer, Diana
Diana Palmer är en mycket flitig författare av romantiska böcker. Hon började sin karriär som dagstidningsreporter, och som journalist lärde hon sig att skriva snabbt och arbeta med korta deadlines. Nu gör hon i genomsnitt en bok på två månader. Diana är inte bara snabb på att skriva. En vecka efter att hon mötte sin man var de gifta. Det som hände var som hämtat ur en av mina böcker, säger hon.

Peterson, Ann Voss
Ända sedan hon var en liten flicka som tillverkade egna böcker av ritpapper har Ann Voss Peterson drömt om att skriva. När hon valde huvudämne vid universitetet i Wisconsin var kreativt skrivande hennes enda tänkbara val, men ur försörjningssynpunkt var det knappast särskilt praktiskt. Ann arbetade med allt möjligt från korrekturläsning till hästskötsel, men hon upphörde aldrig med att skriva den typ av berättelser som ligger henne närmast om hjärtat spänningsromaner med starka inslag av romantik. I dag bor hon utanför Madison i Wisconsin, tillsammans med sin man, sin son, en bordercollie och en ridhäst. 

Radley, Tessa
Tessa Radley älskar att resa, läsa och iaktta världen runt omkring sig. Under skoltiden ville hon bli utrikeskorrespondent, men efter att ha avslutat sin universitetsexamen och gift sig blev hon allt mer intresserad av juridik och det slutade med att hon vidareutbildade sig till advokat. Under en halvårslång resa genom Australien tillsammans med familjen återupptäckte hon lusten att skriva, och livet som författare passar henne mycket bra. Att resa och upptäcka världen och olika människor ses som research och hon kan sitta och fundera och fantisera hela dagarna. När hon inte skriver eller är ute och reser tillbringar hon tiden med sin man, sina två söner och sina många vänner. 

Ranstrom, Gail 
Gail Ranstrom är född och uppvuxen i Montana, och tillbringade de långa vintrarna i sin ungdom försjunken i böcker som förde henne till exotiska platser och intressanta epoker. Denna kärlek till ”den inre resan” ledde så småningom till att hon började skriva själv. Hon har tre barn, Natalie, Jay och Katie, som är hennes största glädje i livet. Hon bor i södra Kalifornien tillsammans med sina två hundar, Piper och Ally, och hennes familj bor på en mängd olika platser från Alaska till Florida.

Raye Harris, Lynn
Lynn Raye Harris fick sin första Harlequinroman av sin mormor. Då visste hon inte att hon ville bli författare, men hon visste definitivt att hon ville gifta sig med en prins eller en shejk och leva ett lika glamoröst liv som det hon läst om i boken. I stället gifte hon sig med en militär och flyttade runt i världen. Hon har varit inne i Kreml, fotvandrat i bergen i Korea, glidit fram i en gondol i Venedig och stått inne i flera vulkaner. Nu för tiden bor hon i norra Alabama med sin snygge man och två egensinniga katter. När hon inte skriver älskar hon att läsa, leta antikviteter, laga gourmetmat och prova nya viner. Hon är också galen i skor och tycker att det bästa som finns är ett nytt par med höga klackar. 2008 var Lynn finalist i författartävlingen Romance Writers of America Golden Heart. Och hon har vunnit tävlingen Harlequin Presents Instant Seduction. Hon gillar läckra hjältar, kaxiga hjältinnor och lyckliga slut. Att få skriva kärleksromaner är en dröm som gått i uppfyllelse.

Reid, Michelle
Michelle Reid växte upp i de södra utkanterna av Manchester. Hon var yngst i en livlig syskonskara på fem barn. Nu bor hon i det vackra grevskapet Cheshire med sin hårt arbetande make och deras två vuxna döttrar. Michelle älskar att läsa, se på balett och spela tennis. Men hon avskyr att laga mat och städa och hatar att stryka kläder! Sömn klarar författarinnan sig utan, och hon skriver bäst tidigt på morgonen. 

Reisz, Tiffany
Tiffany Reisz hoppade av det konservativt kristna Southern seminary för att satsa på en karriär som författare. Att göra det har, förutom eventuellt äventyrat en plats i himlen, faktiskt gått mycket bättre än hon vågade hoppas på. Hon har fem piercings, en tatuering och har bara blivit tagen av polisen två gånger. Tiffany skriver erotiska, romantiska berättelser och är mycket noggrann när hon gör sin research!

Rice, Heidi
Heidi Rice är uppvuxen i London där hon fortfarande bor. Men ibland lämnar hon sin familj och sticker till USA med en väninna för att utforska alla spännande platser som ger henne inspiration till nya berättelser. Hon älskar att gå på bio och hade ett drömjobb som filmkritiker för en brittisk tidning ett tag, men tröttnade på det och började skriva romantiska berättelser i stället. Heidi tycker fortfarande om att se på film, speciellt om Johnny Depp är med. 

Richards, Emilie
Sedan debuten 1983 har Emilie Richards rönt stora framgångar som författare. Hennes berättelser kännetecknas av invecklade karaktärer och en ingående beskrivning av familjeband och aktuella samhällsfrågor. 
Richards är mamma till fyra barn och har en bakgrund som familjerådgivare, så det är inte så konstigt att hon är något av en expert på relationer. Hon bor tillsammans med sin make i Virginia i USA. 

Roberts, Alison
Alison Roberts föddes i Nya Zeeland men växte upp i London och i Washington D.C. Sitt yrkesliv började hon som lågstadielärare. Med en pappa som är läkare, en mamma som är sjuksköterska och en äkta man som är kirurg har hon fått ett livslångt intresse för den medicinska världen. Alisons mans karriär förde dem till Glasgow i Skottland, där de bodde i två år. Det var den perfekta miljön för Alison att börja skriva i. Numera bor de i Christchurch i Nya Zeeland med sin dotter och sina djur.

Roberts, Nora
Noras väg till skrivandet
Nora Roberts har alltid känt ett behov av att uttrycka sig kreativt. Hon försökte sig på trädgårdsarbete, att konservera frukt och grönsaker, sy kläder, sticka och virka. Men inget kändes riktigt rätt. ”Det var när jag hade tillverkat två hängmattor i makramé som jag insåg att jag behövde hjälp”, erkänner hon skämtsamt. 
Hjälpen kom i form av en snöstorm i februari 1979. Insnöad hemma med barnen i en hel vecka tröttnade hon efter ett tag på att spela sällskapsspel. Tid med barnen i all ära, men hon behövde lite vuxenunderhållning också. Hon började skriva ner en berättelse som hon länge gått och burit på. Och känslan av att hon äntligen hade hittat rätt lät inte vänta på sig. 
Biografi
   Nora Roberts är född i Maryland i USA. Hon är yngst av fem syskon. Efter skoltiden, som innefattar några år på en katolsk skola med nunnor som lärare, gifte hon sig tidigt och familjen bosatte sig i Keedysville i Maryland. 
Hon var under en kort period anställd som sekreterare åt en jurist, men att kunna skriva snabbt uppvägde inte hennes många stavfel. Nora insåg snart att sekreteraryrket inte var något för henne. Eftersom Nora gillade att läsa Harlequinromaner bestämde hon sig för att det var hennes nisch när hon själv började skriva. Efter några refuseringar fick hon sin första roman utgiven 1981. Det var början på en mycket framgångsrik författarkarriär. 
Några år senare träffade hon sin andre make - han var hantverkaren som hon hyrt in för att bygga bokhyllor. Sedan dess har paret skapat ett hem de älskar, rest jorden runt och öppnat en bokhandel tillsammans. 
Nora är numera en mycket uppskattad författare som har tilldelats en lång rad utmärkelser för sina böcker. Hennes romaner ligger ständigt i topp på bestsellerlistorna.
Visste du att … 
-    2006 fanns det mer än 294 miljoner tryckta exemplar av Nora Roberts böcker.
-    Under de senaste tjugofem åren har det sålts tjugoen böcker av Nora Roberts varje minut.
-    Om man skulle lägga alla Nora Roberts böcker på rad, skulle de sträcka sig från Los Angeles till New York – tio gånger om.

Roberts, Sheila
Sheila Roberts bor vid en sjö i nordvästra USA. Hon är lyckligt gift och har tre barn. Sedan 1989 har hon skrivit böcker, men hon hann med mycket annat innan dess – bland annat att spela i band och äga ett eget ”sjungande telegram-företag”. Hennes bästsäljande romaner har fått mycket lovord och hon älskar att skriva om familj, vänner och choklad. 

Roe, Paula

För Paula Roe var det bara ett yrke som kunde komma ifråga och det var att bli författare. Hon bara måste få skriva. Även om det tog lång tid att få sina alster publicerade så gick drömmen till slut i uppfyllelse. Paula umgås en hel del med andra författare och då och då samarbetar de och skriver varsin del i en miniserie. 

Rolls, Elizabeth
Elizabeth Rolls föddes i Kent, men flyttade till Melbourne i Australien då hon var drygt ett år gammal. Som barn tillbringade hon flera år i Papua Nya Guinea där hennes far tjänstgjorde som befäl vid försvarsmakten. Efter att ha undervisat i musik i några år flyttade hon till Sydney för att ta en magisterexamen i musikvetenskap vid universitetet i New South Wales. Då hon var färdig med sin avhandling upptäckte Elizabeth att det var så roligt att skriva att hon ville fortsätta med det. För närvarande lever hon i ett kaotiskt hushåll i Melbourne tillsammans med sin man, två små barn, två katter och två hundar.

Rose, Emilie
Emilie Rose bor i North Carolina med sin ungdomskärlek och fyra söner. Hennes förkärlek för romantisk litteratur tog fart när hon var tolv år gammal och hennes mamma försökte gömma sina böcker under soffkuddarna varje gång Emilie kom in i rummet. Hela sin uppväxt har Emilie ägnat sig åt ridning och hästar. Under basebollsäsongen följer hon engagerat sina söners lag och för det mesta sitter hon på läktaren för att se någon av dem spela. På fritiden tycker Emilie om att sy lapptäcken och laga mat. Hennes favoritprogram på tv är Cityakuten, CSI, Boston Public och läkarprogrammen på Discovery. Countrymusik är också en favorit eftersom Emilie tycker att nästan varje låt innehåller en hel bok.

Ruttan, Amy
Amy Ruttan älskar att läsa och fick sin första romantikbok av sin mormor, som var förtjust i heta kärlekshistorier. Från den stunden var Amy fascinerad av de magiska orden, de snygga hjältarna och de hisnande romantiska scenerna. Hon bestämde sig för att bli författare som vuxen. 
   Livet kom länge i vägen för författardrömmen, men när hennes andra barn var fött kunde hon äntligen förverkliga den. När hon inte skriver ägnar hon sig åt sina tre härliga barn som gett henne ytterligare ett jobb – som taxichaufför.

Sala, Sharon
Sharon Sala är en flicka från landet hennes far var bonde och hennes livliga fantasi gjorde ensamheten till något hon satte stort värde på. Som den oförbätterliga drömmare hon var längtade Sharon efter att få dela med sig av det hon skapade i sin fantasi. Det var en familjetragedi som fick henne att inse att livet är för kort för att man inte ska försöka uppnå sina drömmars mål i Sharons fall att bli författare. Hennes böcker kännetecknas av variationen av kontroversiella ämnen, vilka är skickligt och sensitivt beskrivna. Med sina prisbelönta romaner har hon fångat hjärtat hos otaliga läsare. Hon ger även ut böcker under pseudonymen Dinah McCall. 

Salonen, Debra
Debra Salonens föräldrar ägde ett taxibolag så det blev naturligt för henne att köra taxi som extraknäck. Bakom ratten träffade hon en massa intressanta personer som alla hade något att berätta. 1987 började Debra jobba som journalist, men när hon blev uppsagd erbjöd sig hennes man att betala henne för att stanna hemma och skriva en roman. I gengäld fick hon ta hand om bokföringen åt hans byggnadsföretag. 

Sands, Charlene
Charlene Sands är uppväxt med en pappa som hade mycket livlig fantasi och mer än gärna kryddade sina berättelser med dramatik. Därför var steget inte långt för Charlene att själv börja skriva. Hennes böcker kännetecknas av att romantiken löper som en röd tråd genom hela berättelsen. Och man kan vara säker på att de får ett lyckligt slut. Hon bor i Orange County i Kalifornien. 

Scott, Bronwyn
Bronwyn Scott undervisar i kommunikation vid Pierce College i USA och är stolt mamma till tre underbara barn, en pojke och två flickor. När hon inte undervisar eller skriver gillar hon att spela piano, att resa – framför allt till Florens i Italien – och att studera historia och främmande språk.

Shaw, Francesca
Francesca Shaw är inte en författare, utan två som skriver tillsammans under samma namn. De arbetar båda som bibliotekarier i Hertfordshire, och bor i närheten av varandra i Bedfordshire.
De skrev sin första roman under ett träd i en burgundisk vingård. Sedan dess har de fått en mängd romaner publicerade, men det är först nu de har börjat skriva historiska böcker. De delar samma intressen, som förutom att resa inkluderar god mat, att läsa, och naturligtvis, att skriva. 

Showalter, Gena
Gena Showalter har alltid trott på kärleken. Som en ivrig läsare av Romance bestämde hon sig tidigt för att försöka sig på att skriva en egen bok. Nu är hon författare till många paranormala berättelser, både sensuella bladvändare med en perfekt kombination av humor, spänning och hett sex och trollbindande böcker för unga vuxna som beskrivits som ”omöjliga att lägga ifrån sig”. Hon har legat på både New York Times och USA Todays bestsellerlistor.

Simmons, Deborah
Deborah Simmons inledde sin yrkesbana som tidningsreporter. När hon fött sitt första barn övergick hon till att skriva noveller och följetonger. Deborah har alltid haft en förkärlek för historiska berättelser och det fick henne att skriva sin första roman som publicerades 1989. Hon bor med sin man, deras två barn samt två katter och en herrelös hund, som har bestämt sig för att stanna, på en stor egendom på landsbygden i Ohio. Där delar hon sin tid mellan familjen och sitt skrivande. 

Smits, Angel
Angel Smits bor i Colorado med sin man och en ständigt förändrad skara av familjemedlemmar och husdjur. Hon trodde att höjdpunkten i hennes författarkarriär kom då hon vann Romance Writers of Americas Golden Heart Award, men att få se sin första Harlequinbok på hyllorna överträffade det. Genom sin bakgrund som socialarbetare har hon fått många idéer som nu hjälper henne att beskriva huvudpersonerna i böckerna.

Spencer, Catherine
Catherine Spencer var till en början lärare i engelska och bestämde sig för att skriva romantiska böcker efter att hon av en slump fått höra en diskussion om Harlequin. Författarkarriären tog snabbt fart och hennes första bok gavs ut 1984. Catherine flyttade från England till Kanada för trettio år sedan och bor i Vancouver. Förutom man och fyra vuxna barn har hon tre hundar och en katt. På fritiden håller sig Catherine sysselsatt med att spela piano, samla antikviteter och odla tropiska buskar.

Spindler, Erica
Thrillerdrottningen
Erica Spindler säger sig ha sin fascination för det komplicerade förhållandet mellan människor att tacka för sina framgångar. Hennes böcker är späckade med spänning, dramatik och oväntade vändningar, något som lett till att hon är publicerad i inte mindre än tjugofem länder och att hennes böcker placerat sig på bland annat New York Times bestsellerlista.
   Spindler växte upp i Illinois i USA. Hon hade siktet inställt på att bli konstnär men 1982, när hon låg till sängs med en besvärlig förkylning, plockade hon upp en romantikbok och började läsa. Det dröjde inte länge förrän hon hade börjat skriva en själv. Några år senare tog hon steget från romantik till spänning. Hon har tilldelats många priser för sina böcker, bland annat fick hon 1999 Publishers Weeklys Listen Up Award för bästa ljudbok 1998. 

Steele, Jessica
Jessica Steele bor i en trivsam liten stad i Worcestershire med sin man Peter. Deras liv styrs helt och hållet av en charmig staffordshire bullterrier som heter Florence. Det var Peter som tyckte att Jessica skulle börja skriva böcker och som hejade på henne, trots motgångar, tills hon fick sin första bok utgiven. Jessica gör ett grundligt researcharbete och har rest över hela världen för att ta reda på fakta inför skrivandet av sina böcker. Hon är så tacksam över att Peter stöttar henne i allt arbete, inklusive resorna.

Stephens, Susan

Egentligen ville Susan Stephens bli operasångare och hon inledde sin karriär i Manchester. Hon och hennes familj bodde ett tag på Malta, men var tvungna att återvända till England när dottern drabbades av astma. En erfarenhet som fick Susan att skriva en uppmärksammad bok om livet som förälder till ett astmatiskt barn. Romantiska berättelser började Susan skriva efter att hon vunnit en dag med den stora romantikförfattaren Penny Jordan.  

Stevens, Amanda
Hela Amanda Stevens uppväxt var rik på traditioner. Under kalla vinterkvällar framför den varma brasan kunde hon få höra spökhistorier berättas, som blivit muntligt framförda i flera generationer. Detta kan vara grunden till att hon nu blivit väldigt duktig på att skriva spänningsfyllda romantiska historier. Hon bor med sin familj i Houston, Texas.

Stone, Lyn
Efter att ha skildrat historiska händelser på målarduken beslutade sig Lyn Stone för att själv skriva om dem. Lyn är en entusiastisk läsare och hon säger: ""Vid tretton års ålder förälskade jag mig i Brontës Heathcliff och förvandlades till Catherine. Året därpå föll jag för Rhett och blev i fantasin Scarlett. Senare föll jag handlöst för mannen jag känt i nästan hela mitt liv och blev slutligen mig själv."" Efter att ha bott i Europa är Lyn och hennes man nu bosatta i ett timmerhus i norra Alabama.

Sullivan, Maxine
Maxine Sullivan har sin mamma att tacka för sin livslånga kärlek till romantiska berättelser. Det föll sig naturligt för Maxine att vilja skriva egna romaner, både för sitt eget och för andras nöjes skull.
   Maxine bor i Melbourne i Australien, men hon reser gärna till andra länder som Nya Zeeland, England och USA. Hennes mans jobb har gjort så att de fått uppleva landsbygdens mångfald, bland annat har de i många år bott i Darwin i den tropiska norra delen. Hon är gift med Geoff, som genom åren har fått bevisa sin status som hjälte ett stort antal gånger. De har två söner och en blandning av högt älskade tidigare övergivna djur.

Summers, Cara
I tonåren drömde Cara Summers om att bli musikalartist, men i stället blev hon lärare innan hon slutligen fastnade för författandet. Nu för tiden kombinerar hon sitt skrivande med lärartjänster på två olika universitet. Förutom att ta hand om sin familj är läsning, löpning och inlines intressen som hon gärna utövar i sin hemort Dewitt i New York.

Sun, Amanda
Amanda Sun skriver nyskapande paranormalböcker som utspelar sig i Japan. Hon är född i Deep River, en liten stad från vilken hon brukade bege sig ut i skogen för att få ro att läsa. Trots att hon är utbildad arkeolog håller hon sig på grund av sin spindelfobi hellre inomhus och skriver romaner. Inspirationen till Ink fick hon under tiden hon bodde i Osaka och reste runt en hel del i Japan. Hon bor numera i Toronto i Kanada och när hon inte skriver så syr hon cosplaydräkter, ägnar sig åt annat pyssel eller spelar dataspel.

Talley, Liz
Liz Talley har alltid älskat kärleksromaner. Därför blev heller ingen förvånad när hon började skriva en egen bok medan hennes bebis sov middag. Under de barnmatsfläckade kläderna hade en dröm vaknat till liv. Och Liz följde den drömmen. 
   I dag bor hon i norra Louisiana tillsammans med sin ungdomskärlek från high school, två underbara barn och massor av djur. När Liz inte skriver för Harlequin tittar hon gärna på när sönerna spelar baseball, fyndar i affärer eller lunchar på stan.

Taylor, Jennifer
Jennifer Taylor har länge skrivit för Harlequin och föredrar i dag att författa läkarromaner. Som före detta bibliotekarie uppskattar Jennifer den research som krävs inför varje bok, liksom den möjlighet författandet ger henne att skapa en samling nya underbara karaktärer. När hon inte skriver tycker Jennifer om att läsa, resa och ta långa promenader med sin hund. Hon bor i nordvästra England med sin man och deras barn. 

Tentler, Leslie
Leslie Tentler arbetade inom pr som skribent och redaktör i nästan tjugo år innan hon bestämde sig för att satsa på sitt författarskap. Hennes första manus vann flera priser. Som ung älskade hon att läsa historiska romaner, men hon har nu gått över till mörka, samtida thrillers – det slags böcker som hon också skriver. Leslie bor i Atlanta med sin man och hund.

Thayne, RaeAnne
RaeAnne Thayne har alltid har älskat att läsa men det var först efter att hon tagit examen i journalistik och hunnit arbeta som reporter och redaktör som hon började skriva skönlitteratur på allvar. Hon älskar romance och den första romanen gavs ut 1995. Sedan dess har hon skrivit över 40 böcker. Nu skriver hon på heltid från sitt hem i det vackra bergslandskapet i Utah. 

Thompson, Vicki Lewis

Vicki Lewis Thompson tror fullt och fast att det är kärleken som får världen att snurra och att skrattet gör livet värt att leva. I Sverige kom hon ut första gången på Harlequin 1987. 

Thornton, Claire
Claire Thornton  växte upp i Sussex i England. En familjelegend berättar att förfäderna i området var smugglare. Hon var en blyg liten flicka, och fascinerades av tanken på att vara släkt med djärva äventyrare från det förflutna - som förmodligen inte var det minsta blyga! När hon växte upp studerade hon historia vid universitetet i York, och upptäckte att smugglare ofta var brutala män vars främsta syfte var att tjäna pengar. Det var en besvikelse, men hon tror fortfarande på - och skriver om - romantiska och ädla hjältar från forna tider.

Vincent, Rachel
Rachel Vincent bor i San Antonio, har en kandidatexamen i engelska och är begåvad med en otrolig fantasi. När det handlar om skrivande tycker hon att det senare har varit till störst hjälp.
   Hon delar kontor med två svarta katter, Kaci och Nyx, samt hennes allra största fan. Rachel är äldre än hon ser ut och yngre än hon känner sig, men är övertygad om att varje dag som hon ägnar åt skrivandet tillför en dag till hennes liv.

Walker, Kate
Kate Walker arbetade en period som barnbibliotekarie men efter sonens födelse har hon återgått till skrivandet  som hon ägnade mycket tid åt redan som barn. När hon inte arbetar delar hon sin tid mellan familjen, de tre katterna och sitt intresse för broderi, antikviteter, film och teater och  förstås  läsning. 

Walker, Saskia
Prisbelönta brittiska författaren Saskia Walker började drömma om att skriva egna berättelser när hon hittade en hög romantikböcker i skolbiblioteket. Hon var en hängiven läsare som älskade äventyret och känslorna i dessa historier, men hon kände alltid en viss besvikelse när sovrumsdörren stängdes och läsaren lämnades utanför. Hon började skriva på slutet av 1990-talet och har blivit nominerad till många olika priser för sina erotiska romaner. Idag är Saskia bosatt i Yorkshire, i norra England, med sin man Mark och en massa kattdjur.

Watt, Jeannie
Jeannie Watt bor på en ranch i Nevada. Innan hon började skriva böcker tillverkade hon västerninspirerade bälten och betsel av vävt eller flätat tagel. Hon har varit med på många konsthantverksmässor och hennes produkter finns även utställda på flera museer. Jeannie visar fortfarande upp dem på en och annan rodeo, där hon mest ägnar sig åt att studera deltagarna och hitta på fler intriger.

Way, Margaret
Margaret Way finner stort nöje i sitt arbete och hon arbetar hårt för detta. Hon älskar också att tillbringa helgerna på stranden tillsammans med sin familj, leta upp konstgallerier och auktioner och är helt såld på äkta champagne som hon anser att man kan dricka vid varje lyckligt tillfälle. Margaret Way föddes och växte upp i Brisbane i Australien och hon bor nu vid Moreton Bay.

Webb, Debra
Debra Webb föddes i Alabama, USA. Hennes föräldrar lärde henne att allt är möjligt om man bara har viljan. Redan vid nio års ålder började hon skriva berättelser. Så småningom gifte hon sig med sin drömkille och prövade på några olika yrken, bland annat som dammsugarförsäljare, fabriksarbetare, barnskötare, vårdbiträde och expedit. När hennes make tog värvning flyttade paret till Berlin i Tyskland och Debra blev sekreterare på generalstaben. Några år senare gick flytten tillbaka till USA och Tennessee, till en liten stad där alla känner alla. Med stöd av sin man och två döttrar började Debra skriva igen, och 1998 besannades hennes dröm om att skriva för Harlequin. 

Webber, Meredith
Meredith Webber har sysslat med allt från undervisning till grisuppfödning. Men hon har alltid närt en hemlig längtan att skriva. Eftersom det finns en mängd sjuksköterskor och läkare i släkten tyckte hon att det var lämpligt att skriva läkarromaner, vilket hon nu gör med stor framgång. Meredith bor i Queensland med sin make och son.

Weber, Tawny
Tawny Weber bor i Kalifornien där hon fantiserar ihop nya böcker omgiven av katter, hundar och barn. När hon inte skriver heta berättelser för Harlequin letar hon gärna efter de perfekta skorna i butikerna, eller organiserar sina fotoalbum.

WhiteFeather, Sheri
Sheri WhiteFeather bor i södra Kalifornien och tycker om mat från andra kulturer, att närvara vid rådslag för USA:s urinvånare och att besöka konstgallerier och second hand-butiker vid stranden. Eftersom hennes passion är att skriva älskar hon sitt yrke som författare. När hon inte ägnar sig åt det så läser hon långt in på småtimmarna. Sheris man, som tillhör Muscogee Creek-stammen, är inspirationskälla för många av hennes böcker. De har en son, en dotter och tre katter.

Whitiker, Gail
Gail Whitiker kommer ursprungligen från Pembrokeshire, men numera är hon bosatt på Vancouver Island utanför Kanadas västkust. När hon inte ger efter för sin skrivklåda kan man hitta Gail promenerande i rask takt på någon av öns många vackra stränder. Ett annat, mer vilsamt, nöje är att läsa. Gail skrev sin första roman i tonåren, och hon är fortfarande evigt tacksam mot sin engelsklärare som inte talade om hur dålig den i själva verket var. 

Wiggs, Susan
Susan Wiggs böcker beskrivs av Publishers Weekly som ”uppfriskande ärliga romantikberättelser”, och Salem Statesman Journal tillägger att hon ”har förmågan att förmedla innerlig känsla på praktiskt taget varje sida”. Booklist tycker att hennes böcker är ”verklighetstrogna, ärliga och oförglömliga”.
Sedan debuten för några år sedan har Susan Wiggs böcker fått flera positiva recensioner i Publishers Weekly. Böckerna har översatts till ett dussintal språk och klättrat på internationella bestsellerlistor som de i New York Times och USA Today. 
Wiggs jobbade tidigare som lärare och hon har en examen från Harvard. När hon inte skriver på en ny roman ägnar hon sig åt sin familj och sina vänner, fotograferar, åker skidor eller läser en bra bok.

Wilde, Lori

Lori Wilde arbetade inom vården i tjugo år och de flexibla arbetstiderna gjorde att hon hade möjlighet att skriva vid sidan av.  Hon upptäckte att hon hade en fallenhet för komedi och det är något hon använder sig av i sitt författarskap. Äventyr har hon alltid intresserat sig för och har tagit flyglektioner, sprungit maraton, åkt luftballong, uppträtt med  en professionell jazzgrupp, fotvandrat bland vulkanerna på Hawaii och promenerat på glaciärerna i Alaska, för att nämna några saker. Hon bor med sin familj i Texas. 

Williams, Cathy
Cathy Williams kommer från Trinidad men fick ett stipendium för att studera språk och litteratur vid Exeters universitet 1975. Det var där hon träffade sin man, Richard, och sedan dess har hon bott kvar i England. Paret har tre döttrar.

Willingham, Michelle
Michelle Willingham har bott över hela världen, bl.a. i Tyskland, England och Thailand. När hennes föräldrar tog med henne till antikvitetsutställningar på gods och slott, roade sig Michelle med att hitta på historier och fundera över om hon skulle ha råd att köpa ett bredsvärd för sin veckopeng. 
   Hon tog examen i engelska med summa cum laude vid universitetet i Notre Dame och fick sin magisterexamen i pedagogik vid George Mason University. För närvarande undervisar Michelle i amerikansk historia och engelska. Hon bor i sydöstra Virginia med man och barn. Och hon har fortfarande inget bredsvärd.

Wilson, Gayle
Gayle Wilson undervisar i engelska och historia på high school. Hennes förkärlek för båda dessa ämnen resulterade givetvis i en önskan att själv skriva historiska romaner.
   Efter åtskilliga år i England återvände hon till USA med sin make, som är pilot i det militära. De bosatte sig i Alabama, där de vuxit upp. Paret har en son och deras familj utökas ständigt med nya fyrfota familjemedlemmar – det vill säga hundar och katter. 

Wilson, Scarlet
Scarlet Wilson skrev sin första berättelse när hon var åtta och har fortsatt skriva sedan dess. Hennes familj kommer speciellt ihåg Shirly and the Magic Purse som handlade om ett gäng möss där alla hette något på ”m”. Scarlet älskade att läsa som barn och började med Enid Blytons böcker. Många år senare upptäckte hon Harlequin. Läkarromanerna blev hennes absoluta favoriter och nu är hon lycklig över att själv kunna skriva för serien. Scarlet bor på Skottlands västkust med sin man och deras två söner.

Winters, Rebecca
Rebecca Winters har fyra barn och familjen har nu utökats med tre underbara barnbarn. Efter att ha sagt farväl till skolsalen, där hon undervisade i franska och spanska, tillbringar hon nu mer tid med sin familj. Rebecca bor i Salt Lake City i Utah, nedanför Klippiga bergen. Traktens kanjoner och högt belägna bergsängar med vilda blommor samt hennes favoritorter i Europa, är en outtömlig inspirationskälla för Rebeccas Harlequinromaner. Skrivandet, familjen och att resa är hennes främsta intressen. 

Woods, Sherryl
Med två tidigare karriärer bakom sig innan hon blev författare, och efter att ha bott på fyra olika ställen i USA, har Sherryl Woods samlat på sig vänner och minnen – och en massa onödigt skräp!
”Vänskapen är det enda jag haft med mig genom åren som verkligen betyder något”, säger hon själv. Därför är det inte förvånande att vänskapsband är ett återkommande tema i hennes böcker 
Sherryl Woods växte upp i Virginia. Hon tog en examen i journalistik vid Ohio State University och har bland annat jobbat som tv-krönikör för tidningar i Ohio och Florida. Hon började skriva böcker 1982 och har pendlat mellan många olika genrer. Det har blivit över hundra utgivna romaner.
   När hon inte skriver tycker hon om att arbeta i trädgården, även om åkgräsklipparen och hon inte riktigt kommer överens. Tennis, teater och balett är andra intressen - som åskådare, inte som utövare.

Yates, Maisey
Maisey Yates bor med sin underbare man och tre små barn rakt över gatan från sina föräldrar, som alltid finns där för henne, och huset i södra Oregon, USA, där hon växte upp. Hon njuter av kontrasterna mellan att bo på en plats där man kan vakna av att en björn står på verandan och att skriva historier som utspelar sig i exotiska och urbana städer runt om i världen.


Prenumerationer

Vi erbjuder dig ett sprakande utbud av serier att välja bland, alla till ett mycket förmånligt prenumerantpris.

Läs mer

Våra böcker

Romantik, spänning, paranormal eller feelgood? Hos oss hittar du massor med läsning!

Läs mer

Visste du att?

  • Vi har över 1400 e-böcker
  • Vi ger fri frakt över 250 kr
  • Du kan handla med kort eller faktura

Följ oss!